Κόσμος|07.06.2019 22:27
Διορία δίνει η Ουάσιγκτον στην Τουρκία για τους S-400
NewsroomΟι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν το βράδυ της Παρασκευής ότι δίνουν διορία στην Τουρκία μέχρι τα τέλη Ιουλίου προκειμένου να υπαναχωρήσει στην αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.
Οι ΗΠΑ το θεωρούν ασύμβατο με το νέο, αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35, που θέλει επίσης να αποκτήσει η Άγκυρα.
Αν μέχρι τις 31 Ιουλίου η Τουρκία δεν πάρει πίσω την απόφασή της για τους S-400, τότε οι Τούρκοι πιλότοι που εκπαιδεύονται σήμερα στις ΗΠΑ στα F-35 θα απελαθούν.
Ταυτόχρονα, θα ακυρωθούν οι συμβάσεις που έχουν παραχωρηθεί σε τουρκικές εταιρείες για την κατασκευή τμημάτων των μαχητικών αυτών, είπε στους δημοσιογράφους η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, Έλεν Λορντ.
Διαβάστε ακόμη
- Από τα χιόνια στον Όλυμπο μέχρι τους «πύρινους ανεμοστρόβιλους» στη Γαλλία: Πώς συνδέονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα
- Νέο βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το εργοστάσιο στην Κόρινθο: Η στιγμή της φονικής έκρηξης στα Εξαμίλια
- Η στιγμή που 7,1 Ρίχτερ «χτυπούν» την Ιαπωνία - Τραυματίες, καταρρεύσεις κτιρίων και πυρκαγιές
- Ηλικιακός ρατσισμός: Η πόλη που δεν θέλει άλλους ηλικιωμένους - «Χρειαζόμαστε νέους και οικογένειες»