Κόσμος|08.06.2019 10:00

Επίδοξος διάδοχος της Μέι αποκαλύπτει: «Έχω κάνει χρήση κοκαΐνης»

Newsroom

Ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ παραδέχθηκε ότι έχει κάνει πολλές φορές χρήση κοκαΐνης, ως δημοσιογράφος σε πάρτι και δήλωσε ότι το μετανιώνει. «Ηταν λάθος. Κοιτάζω πίσω και εύχομαι να μην το είχα κάνει αυτό. Ηταν πριν από 20 χρόνια και ναι, ήταν ένα λάθος. Αλλά δεν πιστεύω ότι τα παλιά λάθη σε ακυρώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Daily Mail. 

Προφανώς είναι στο χέρι των συναδέλφων μου στο κοινοβούλιο και των μελών του Συντηρητικού κόμματος να αποφασίσουν αν πρέπει να γίνω ηγέτης. Πιστεύω ότι όλοι οι πολιτικοί είχαν ζωή πριν από την πολιτική» ανέφερε.

Ο Γκόουβ που είναι ένα από τα φαβορί για να διαδεχθεί την Τερέζα Μέι προέβη σε αυτή την αποκάλυψη λίγες μέρες πριν από την έκδοση βιβλίου που τον αφορά. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο Γκόουβ παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση κοκαΐνης, μιλώντας σε συμβούλους του κατά την κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών το 2016. ΄

Όταν οι σύμβουλοί του τον είχαν ρωτήσει εάν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών είχε απαντήσει καταφατικά, σύμφωνα με μία πηγή. Παρ΄όλα αυτά δεν είχε ερωτηθεί ποτέ δημόσια.«Το βιβλίο είναι σωστό. Πήρα ναρκωτικά. Είναι κάτι που μετανιώνω βαθιά. Τα ναρκωτικά καταστρέφουν ζωές. Είναι επικίνδυνα και ήταν λάθος», πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως «Σαφώς, όταν εργαζόμουν ως δημοσιογράφος δεν φανταζόμουν ότι θα μπω στην πολιτική. Δεν ενεργούσα προσβλέποντας σε αυτό».

Μάικλ ΓκόουβΒρετανία