Κόσμος|13.11.2018 17:03

Ένας ακόμη Χάτσικο στην Κίνα (vid)

Newsroom

Ένας σκύλος περιμένει την ιδιοκτήτριά του 80 ημέρες μετά τον θάνατό της, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Κίνας. Αμέσως, στο μυαλό όλων έρχεται ο Χάτσικο, που πήγαινε επί δέκα χρόνια, την ίδια ακριβώς ώρα, στο σταθμό του τρένου για να βρει το αφεντικό του, που είχε, όμως, πεθάνει. 

Στο εν λόγω βίντεο, πάντως, φαίνεται ένας σκύλος στη μέση του δρόμου Hohhot, να περιμένει καρτερικά την... αφεντικίνα του. Το βίντεο μετρά ήδη περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια views στη δημοφιλή πλατφόρμα «Sina Weibo».

Σύμφωνα με τον κινεζικό ιστότοπο «Sina Weibo», ο σκύλος βρίσκεται στον συγκεκριμένο δρόμο καθημερινά από τότε που πέθανε η ιδιοκτήτριά του στις 21 Αυγούστου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας οδηγός ταξί ανέφερε ότι αρκετοί άνθρωποι επιχείρησαν να βοηθήσουν τον σκύλο, χωρίς να τα καταφέρουν. «Πολλοί οδηγοί δίνουμε στον σκύλο φαγητό, αλλά όταν βγαίνουμε έξω (σ.σ. από το όχημα), αυτός φεύγει. Η σχέση του σκύλου με τη γυναίκα που έφυγε από την ζωή ήταν πολύ βαθιά.
Όταν εκείνη σκοτώθηκε, αυτός παρέμεινε εκεί σαν άγρυπνος φρουρός. Κάθε μέρα είναι στον δρόμο, τον βλέπουμε συνέχεια. Η σχέση ανάμεσα στον σκύλο και τον άνθρωπο είναι τόσο αληθινή», είπε ο οδηγός.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:

Κίνασκύλος