Λαγκάρντ: Να αποφευχθούν νέοι δασμοί
NewsroomΤις χώρες του G20 κάλεσε η Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να δώσουν προτεραιότητα στην επίλυση των διαφορών στο εμπόριο, έτσι ώστε να μετριαστούν οι κίνδυνοι για την παγκόσμια ανάπτυξη.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε την ανάγκη να μην υπάρξουν νέοι δασμοί. «Συνεδριάσαμε σε μια περίοδο κατά την οποία η παγκόσμια οικονομία εμφανίζει διστακτικά σημάδια σταθεροποίησης και η ανάπτυξη προβλέπεται να ενισχυθεί. Ενώ αυτό είναι καλή είδηση, ο δρόμος μπροστά μας παραμένει επισφαλής και υπόκειται σε αρκετούς καθοδικούς κινδύνους» δήλωσε η Λαγκάρντ, μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών του G20 στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.
Λαγκάρντ: Να μην εμποδίσουν την παγκόσμια ανάπτυξη
«Για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι, τόνισα ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των σημερινών εντάσεων στο εμπόριο, συμπεριλαμβανομένvn της εξάλειψης των υφιστάμενων δασμών και της αποφυγής νέων» δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να γίνουν προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του διεθνούς εμπορικού συστήματος.
«Αυτός θα είναι ο καλύτερος τρόπος για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να προσφέρουν περισσότερη σιγουριά και εμπιστοσύνη στις οικονομίες τους και να βοηθήσουν, όχι να παρεμποδίσουν, την παγκόσμια ανάπτυξη» κατέληξε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.
- Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά
- Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο: Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
- Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια