Κόσμος|09.06.2019 15:27

Λαγκάρντ: Να αποφευχθούν νέοι δασμοί

Newsroom

Τις χώρες του G20 κάλεσε η Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να δώσουν προτεραιότητα στην επίλυση των διαφορών στο εμπόριο, έτσι ώστε να μετριαστούν οι κίνδυνοι για την παγκόσμια ανάπτυξη. 

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε την ανάγκη να μην υπάρξουν νέοι δασμοί. «Συνεδριάσαμε σε μια περίοδο κατά την οποία η παγκόσμια οικονομία εμφανίζει διστακτικά σημάδια σταθεροποίησης και η ανάπτυξη προβλέπεται να ενισχυθεί. Ενώ αυτό είναι καλή είδηση, ο δρόμος μπροστά μας παραμένει επισφαλής και υπόκειται σε αρκετούς καθοδικούς κινδύνους» δήλωσε η Λαγκάρντ, μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών του G20 στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

Λαγκάρντ: Να μην εμποδίσουν την παγκόσμια ανάπτυξη

«Για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι, τόνισα ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των σημερινών εντάσεων στο εμπόριο, συμπεριλαμβανομένvn της εξάλειψης των υφιστάμενων δασμών και της αποφυγής νέων» δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να γίνουν προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του διεθνούς εμπορικού συστήματος. 

«Αυτός θα είναι ο καλύτερος τρόπος για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να προσφέρουν περισσότερη σιγουριά και εμπιστοσύνη στις οικονομίες τους και να βοηθήσουν, όχι να παρεμποδίσουν, την παγκόσμια ανάπτυξη» κατέληξε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

ΔΝΤΚριστίν Λαγκάρντ