Κόσμος|12.06.2019 16:05

Nτόναλντ Τραμπ: Έλαβα ένα όμορφο γράμμα από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Newsroom

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως έλαβε μια πολύ «θερμή» επιστολή από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την μεταξύ τους αλληλογραφία «υπέροχη».

«Πιστεύω ότι κάτι θα συμβεί το οποίο θα είναι πολύ θετικό», τόνισε για τις σχέσεις ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας, ο Αμερικανός Πρόεδρος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. 

Η αποκάλυψη αυτή έγινε λίγες ώρες έπειτα από δημοσίευμα της «Wall Street Journal», το οποίο έγραφε ότι ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, υπήρξε «πηγή» της CIA. Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία, το 2017, ενώ η υπόθεση ακόμα και σήμερα παραμένει μυστήριο.

«Πράγματι έλαβα ένα όμορφο γράμμα από τον Κιμ Γιονγκ Ουν... Εκτίμησα την επιστολή. Είδα την πληροφορία για τη CIA σχετικά με τον αδελφό ή ετεροθαλή αδελφό του. Και θα του πω ότι αυτό δεν θα συμβεί επί της δικής μου προεδρίας... Δεν θα επέτρεπα να συμβεί», υπογράμμισε ο Τραμπ.

Επιπλέον χαρακτήρισε την επιστολή «πολύ θερμή» και «πολύ ευγενικό γράμμα», ενώ επανέλαβε ότι, κατά την άποψή του, η Βόρεια Κορέα έχει «καταπληκτικές δυνατότητες».

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να ταξιδέψει στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα αργότερα μέσα στον μήνα και δεν απέκλεισε την πιθανότητα να συναντηθεί σύντομα με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Κιμ έχει τηρήσει την υπόσχεσή του να μην πραγματοποιεί πυρηνικές δοκιμές ή δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Όταν τον Μάιο η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια στρατιωτική άσκηση με πολλαπλούς εκτοξευτές βλημάτων, υπό την επίβλεψη του Κιμ, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι αυτά τα οπλικά συστήματα δεν αποτελούν πρόβλημα, παρόλο που οι σύμβουλοί του τόνισαν ότι παραβιάζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Βόρεια ΚορέαΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπΚιμ Γιονγκ Ουν