Κόσμος|13.06.2019 18:21

Uber: Τα πρώτα ιπτάμενα ταξί έρχονται το 2023 (vids)

Newsroom

Ένα σενάριο που αυτή τη στιγμή μοιάζει με επιστημονική φαντασία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει η Uber στη Μελβούρνη.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας πρόκειται να γίνει το πρώτο αστικό κέντρο, στο οποίο θα εφαρμοστεί η υπηρεσία «Uber Air» και μαζί με το Ντάλας και το Λος Άντζελες θα αποτελέσουν τις τρεις τοποθεσίες «πιλότους» όπου τα ταξί θα πετάνε πάνω από τα κεφάλια των επιβατών τους!

Όπως αναφέρει το rt.com, οι πρώτες πειραματικές πτήσεις είναι προγραμματισμένες για το 2020, ενώ το 2023 η υπηρεσία θα είναι προσβάσιμη στο κοινό. «Θέλουμε να μπορούν οι άνθρωποι να πατούν ένα κουμπί και να πραγματοποιούν μια πτήση», αναφέρει ο επικεφαλής της «Uber Elevate» Έρικ Άλισον.

Οι πελάτες της νέας υπηρεσίας θα φτάνουν στον προορισμό με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Για παράδειγμα για μια απόσταση που με το αυτοκίνητο θα χρειάζονταν σχεδόν μισή ώρα για να την καλύψουν, τώρα μόλις 10 λεπτά θα είναι αρκετά. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως μια τέτοια πτήση θα κοστίζει περίπου 90 δολάρια, όσο δηλαδή κάνει μια αντίστοιχη διαδρομή με μια λιμουζίνα της Uber.

Η εταιρεία συνεργάζεται με 5 κατασκευαστές αεροσκαφών, μεταξύ των οποίων και η Boeing για να πραγματοποιήσει το φιλόδοξο πλάνο της. Παρ'όλα αυτά, πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως η Uber θα αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες στην πραγματοποίηση του εγχειρήματος, όπως η απόκτηση πιστοποίησης ασφάλειας, η έγκριση των αεροπορικών της διαδρομών και η κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για το έργο.

 

ΑυστραλίαταξίUber