Κόσμος|17.06.2019 11:47

H πιο όμορφη γυναίκα της Ινδίας και o... θάνατος των ξανθών

Newsroom

Μετά από πολλές εβδομάδες σκληρών δοκιμασιών επιλέχθηκε η πιο όμορφη γυναίκα της Ινδίας. Στον τελικό που έγινε στη Βομβάη κατάφερε να ξεχωρίσει η 20χρονη φοιτήτρια Σουμάν Ράο από το Ραχαστάν και η οποία θα εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος που θα γίνει το Δεκέμβριο στην Ταΐλάνδη.

T

Στην τελική φάση προκρίθηκαν 30 γυναίκες από όλη την Ινδία και ξεχώρισαν μετά από ψηφοφορία που διεξήγαγε η εφημερίδα Times of India.

T

Μεταξύ των θεμάτων που έχουν προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις στο διαδίκτυο είναι η απουσία ξανθιάς υποψήφιας. Οι διοργανωτές υποστηρίζουν πως οι υποψήφιες αντιπροσωπεύουν την κλασσική ινδική ομορφιά αλλά οι επικριτές του διαγωνισμού θεωρούν πως ο αποκλεισμός όλων των ξανθών υποψηφίων είναι προϊόν στρατηγικής με ρατσιστικές ρίζες και πως όλες οι φιναλίστ έμοιαζαν με κλώνους της νικήτριας Σουμάν Ράο.

T

Οι πιο μετριοπαθείς πάντως υποστηρίζουν πως είναι ένα μήνυμα σε όσες Ινδές σκοτώνουν την φυσική τους ομορφιά για να βάψουν τα μαλλιά τους ξανθά ή να κάνουν λεύκανση στο δέρμα τους, πρακτική επίπονη, κοστοβόρα και επικίνδυνη για την υγεία που όμως που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην Ινδία.

T

Σύμφωνα με τους διοργανωτές μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στα τεστ νοημοσύνης και γνώσεων των υποψηφίων παρά στα εξωτερικά χαρακτηριστικά απαντώντας έτσι στις αντιδράσεις των φεμινιστικών οργανώσεων που αντιδρούν σφόδρα σε κάθε είδους εμπορευματοποίηση της γυναικείας εμφάνισης.

T

Στον διαγωνισμό που έγινε στη Βομβάη έλαβε έπαινο η Μις Ινδία 2017 Γκαρμά Γιαντάβ για την επιλογή καριέρας να γίνει αξιωματικός του Ινδικού στρατού.

Ινδίακαλλιστεία