Κόσμος|18.06.2019 13:16

Γιλντιρίμ: Ο Ερντογάν δεν είναι ένας ηγέτης που λέει «yes sir» (vid)

Μαρία Ζαχαράκη

«Αν η Τουρκία και ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αυτά που της λένε οι ξένοι για την άμυνά της και την ανατολική Μεσόγειο, τότε θα ήταν ένας ηγέτης του ‘yes sir!’», δήλωσε ο υποψήφιος για το δήμο της Κωνσταντινούπολης, Μπιναλί Γιλντιρίμ, εξαίροντας τον ηγέτη της χώρας ότι δεν είναι από εκείνους που ακούει διαταγές.

«Η διεθνής κοινότητα κοιμάται και ξυπνάει με τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη. Λες και η Ευρώπη ή η Αμερική θα έρθουν να ψηφίσουν στην Τουρκία. Αλλά ενοχλούνται από τους αγώνες που δίνει η Τουρκία στην περιοχή. Λένε ‘η Τουρκία να μην έχει τη δική της άμυνα, να μην ορίζει τις αμυντικές της ανάγκες μόνη της. Τι δουλειά έχει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο; Να μείνει στην άκρη στο θέμα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου», είπε ο Μπιναλί Γκιλντιρίμ και συνέχισε: 

«Η Τουρκία να μείνει αδιάφορη απέναντι στο διάδρομο τρομοκρατίας που δημιουργείται νοτίως των συνόρων της. Αν τα έκανε αυτά η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τότε θα ήταν ένας ηγέτης που θα έλεγε σε όλους "στις προσταγές σας". Για εμάς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο ηγέτης της Τουρκίας και ένας από τους σοβαρούς ηγέτες του κόσμου. Ό,τι και να πείτε, ό,τι και να προσπαθήσετε να κάνετε θα προστατεύσουμε τη χώρα μας, θα προστατεύσουμε τον ηγέτη μας, θα προστατεύσουμε την πόλη του κόσμου, Κωνσταντινούπολη», τόνισε.

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΑνατολική Μεσόγειος