Κόσμος|21.06.2019 13:19

Τουρκική φρεγάτα συνοδεύει το «Γιαβούζ» μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο (vid)

Μαρία Ζαχαράκη

Μία τουρκική φρεγάτα θα συνοδεύει το πλωτό γεωτρύπανο ‘Γιαβούζ’ μέχρι την ανατ. Μεσόγειο, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, που δημοσιεύουν και σχετικό βίντεο, δείχνοντας τη φρεγάτα να περιμένει δίπλα στο ‘Γιαβούζ’ μέχρι να αποπλεύσει.

Στόχος της παρουσίας της φρεγάτας είναι –σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ- να προστατεύσει το νέο πλωτό γεωτρύπανο , ενόσω βρίσκονται και σε ισχύ τα εντάλματα σύλληψης της Κύπρου κατά του προσωπικού των τουρκικών γεωτρύπανων.

Αρχές Ιουλίου το Γιαβούζ θα κάνει γεώτρηση  στην Καρπασία

Το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας θα επιχειρήσει στα ανοιχτά της χερσονήσου της Καρπασίας στη βορειοδυτική Κύπρο, ανακοίνωσε σήμερα ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, γενικός διευθυντής της κύριας τουρκικής εταιρείας πετρελαϊκών ερευνών Turkiye Petrolleri (TPAO).

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την τελετή απόπλου του τουρκικού πλοίου γεωτρήσεων Γιαβούζ, ο Μπιλγκίν δήλωσε πως το σκάφος σχεδιάζει να αρχίσει τις γεωτρήσεις στην περιοχή στις αρχές Ιουλίου.

Ο χάρτης των γεωτρήσεων

«Το Γιαβούζ είναι έτοιμο να παρουσιάσει στο έθνος μας τους υπόγειους πόρους» ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο τούρκος υπουργός Ενέργειας στο λογαριασμό του στο Twitter. 

T

Τουρκίακυπριακή ΑΟΖΓιαβούζ