Κόσμος|14.11.2018 17:58

Σαλβίνι: Δεν υποχωρούμε ούτε εκατοστό

Newsroom

Στην ιταλική απάντηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εστάλη χθες βράδυ, αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της Λέγκα δήλωσε: «Στην ΕΕ υπάρχουν κάποιοι γραφομανείς, οι οποίοι στέλνουν γράμματα και εμείς απαντάμε ευγενικά, με άλλα γράμματα, αλλά δεν υποχωρούμε ούτε κατά ένα εκατοστό. Διότι έχει λάθος η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, στις ιδρυτικές της συνθήκες, εγγυάται στις χώρες μέλη τη δυνατότητα να εγγυηθούν την ανάπτυξη και την πλήρη απασχόληση. Αλλά, αν δεν με αφήνεις να ξοδέψω χρήματα, την πλήρη απασχόληση και τα κοινωνικά δικαιώματα πώς στο διάτανο θα μπορέσω να τα εγγυηθώ;».

Νωρίτερα σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι έλαβε το αναθεωρημένο προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Είχε προηγηθεί το σχετικό αίτημα της Κομισιόν στην ιταλική κυβέρνηση να παραδώσει αναθεωρημένο προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2019, καθώς το προηγούμενο δεν συμμορφωνόταν με τη δημοσιονομική σύσταση που απηύθυνε στην Ιταλία το Συμβούλιο της ΕΕ, στις 13 Ιουλίου 2018.

Ευρωπαϊκή ΕπιτροπήπροϋπολογισμόςΜατέο Σαλβίνι