Κόσμος|01.07.2019 13:07

Βίντεο: H εκπρόσωπος Τύπου των ΗΠΑ απωθεί άνδρες ασφάλειας της Β. Κορέας

Newsroom

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου των ΗΠΑ, Στέφανι Γκρίσαμ, ανέλαβε το νέο ρόλο της την Κυριακή 30/6, όταν ενεπλάκη με τους Βορειοκορεάτες φύλακες, ωστε να αφήσουν τους ανθρώπους των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που προσπαθούσαν να καλύψουν τη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν, να εισέλθουν στον χώρο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε το Reuters:

T

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που πέρασε στο έδαφος της Βόρειας Κορέας και ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον υποδέχτηκε με χαμόγελο. 

Ο Βορειοκορεάτης πρόεδρος δήλωσε: «Ο πρόεδρος Τραμπ μόλις πέρασε τη συνοριακή γραμμή, που τον έκανε τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ που εισέρχεται στη χώρα μας. Πιστεύω, απλά βλέποντας αυτή την κίνηση, ότι πρόκειται για μια έκφραση της επιθυμίας του να εξαλείψει όλο αυτό το ατυχές παρελθόν και να ανοίξει νέο μέλλον».

Η σύντομη συνάντηση στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που είχε προτείνει μέσω τουίτερ ο Ντόναλντ Τραμπ διήρκεσε τελικά μία ώρα, με τους δύο ηγέτες να αποφασίζουν την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Βόρειας Κορέας… μετά το ναυάγιο του Ανόι.

Ο κ. Τραμπ δήλωσε ότι: «Θέλω να πω ότι είναι τιμή μου. Δεν το περίμενα πραγματικά. Ήμουν στην Ιαπωνία για το G20, ήρθα εδώ και είπα: Είμαι εδώ, θέλω να μιλήσω με τον πρόεδρο Κιμ και πρέπει να συναντηθούμε και το να περνάω τη συνοριακή γραμμή ήταν μεγάλη τιμή».

Για την ώρα δεν συζητήθηκε κάτι ουσιαστικό για τα επόμενα βήματα και μένει να φανεί εάν αυτή η συνάντηση όντως θα σηματοδοτήσει την έναρξη του διαλόγου. Ο Αμερικανός πρόεδρος, που προσκάλεσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο Λευκό Οίκο, τόνισε πως για την ώρα θα παραμείνουν σε ισχύ οι κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας.

Αυτό που εξακολουθεί να ισχύει, είναι το τεράστιο χάσμα σε σχέση με το τι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να πράξει η Βόρεια Κορέα, δηλαδή να εγκαταλείψει τα πυρηνικά ξεκινώντας αμέσως και από αυτό που λένε οι Βορειοκορεάτες πως επιθυμούν να κάνουν, να ακολουθήσουν δηλαδή μία πιο μακροπρόθεσμη, βήμα βήμα προσέγγιση.

Μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν και ο νοτιοκορεάτης ομόλογός του Μουν Τζάε Ιν, ο οποίος ξενάγησε τον Αμερικανό πρόεδρο στην αποστρατικοποιημένη ζώνη από την πλευρά της χώρας του. Χαιρέτισε το γεγονός ότι Πιονγκ Γιανγκ και Ουάσινγκτον έκαναν ένα νέο βήμα για να ανοίξει και πάλι ο διάλογος, ενώ είχε και αυτός μια σύντομη χειραψία με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η μοναδική ένταση που παρατηρήθηκε ήταν μεταξύ των δημοσιογράφων που έκαναν αγώνα για να καταφέρουν να τραβήξουν το καλύτερο δυνατό πλάνο. Αλλά και λόγω του υπερβάλλοντος ζήλου των ανδρών της ασφάλειας του Κιμ Γιονγκ Ουν, που άφησαν με μελανιές ακόμη και τη νέα εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Στέφανι Γκρίσαμ.

εκπρόσωπος ΤύπουΚιμ Γιονγκ ΟυνΗΠΑΒόρεια Κορέα