Κόσμος|02.07.2019 20:12

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο OPEN: Δεν αλλάζει η απόφασή μας για τα F-35 (vid)

Newsroom

«Ούτε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ούτε το Πεντάγωνο και αναμένουμε σχετική ανακοίνωση, άλλαξαν τη θέση τους για τους ρωσικούς S-400», μετέδωσε ο ανταποκριτής του OPEN TV Μιχάλης Ιγνατίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τρίτης.

Όπως συνέχισε ο ίδιος, «παραμένει σημαντικό ότι παραμένει η ίδια θέση για την πώληση των F-35 στην Άγκυρα, ότι αυτή θα ακυρωθεί, ενώ θα υπάρχει εφαρμογή του νόμου κατά των εχθρών των ΗΠΑ. Κυρώσεις θα επιβληθούν, αλλά πρέπει να πούμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ένα δικαίωμα, να τις ελαφρύνει ή να τις αναβάλει για το επόμενο χρονικό διάστημα, για λόγους εθνικής ασφαλείας. Όμως, για το θέμα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα ο Ντόναλντ Τραμπ και πως σχετική ανακοίνωση για τις θέσεις του έχει γίνει από τον κ. Ερντογάν», τόνισε ο Μιχάλης Ιγνατίου.

«Θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι, επί του θέματος, υπάρχει μια διαφορά απόψεων μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου και των υπουργών του, αλλά αυτή τη στιγμή τα δεδομένα είναι όπως τα αναφέρουμε: και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο, δεν υποχωρούν στο θέμα. Επίσης, ο μεγαλύτερος σύμμαχος του κ. Τραμπ στη Γερουσία είναι ο κ. Γκράχαμ, ένας άνθρωπος που είναι πολύ κοντά του. Εκείνος, λοιπόν, έκανε μια δήλωση από την Τουρκία: Δεν πιστεύει, όπως είπε, ότι ο κ. Τραμπ δήλωσε όσα ισχυρίζεται ο κ. Ερντογάν, διότι υπάρχουν νόμοι στην Αμερική και είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να τους τηρούμε», υπογράμμισε ο Μιχάλης Ιγνατίου.

κυρώσειςΝτόναλντ ΤραμπΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνF-35