Κόσμος|03.07.2019 00:07

Κόλαση στην Ινδία από αεροσκάφος που έχασε τη δεξαμενή καυσίμου μετά την απογείωση (vid)

Newsroom

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες που ένα πολεμικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδίας έχασε μία από τις δεξαμενές καυσίμων κατά τη διάρκεια μιας άσκησης ρουτίνας.

Το ατύχημα έγινε το πρωί της Τρίτης 2 Ιουλίου στις 08.40 τοπική ώρα όταν ένα αεροσκάφος τύπου Tejas (LCA) που παράγεται από την πολεμική αεροπορία της Ινδίας έχασε τη μία δεξαμενή καυσίμων χωρητικότητας 1.200 λίτρων.

Δεν έδωσαν στοιχεία για θύματα

Η δεξαμενή με το εύφλεκτο υλικό έπεσε σε ένα αγρόκτημα και προκάλεσε τεράστια έκρηξη και ένα μεγάλο κρατήρα. Οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή και δεν έδωσαν κανένα στοιχεία για το εάν υπήρξαν θύματα ή εάν προκλήθηκαν ζημιές σε υποδομές.

Μεγάλη είναι η ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των Tejas (LCA)  που παράγονται από την εταιρεία Hindustan Aeronautics Limited (HAL).

Ομαλή προσγείωση του αεροσκάφους

Ο πιλότος προσγείωσε με ασφάλεια το αεροσκάφος μετά το συμβάν στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Sulur.

T

Το περιστατικό έρχεται λίγες εβδομάδες μετά από παρόμοιο περιστατικό και μόλις μία εβδομάδα μετά την αναγκαστική εκτόξευση πυραύλων και δεξαμενών καυσίμου από αεροσκάφος τύπου Jaguar που σύμφωνα με την Αεροπορία της Ινδίας έπαθε βλάβη στους κινητήρες του από σμήνη πουλιών.

μαχητικό αεροσκάφοςΙνδία