Κόσμος|15.11.2018 18:10

«Στριμωγμένη στα σκοινιά» η Μέι: Πρόταση μομφής από Συντηρητικό βουλευτή

Newsroom

«Στριμωγμένη» στα σκοινιά βρίσκεται η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι, μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας για το Brexit. Ήδη οι διεργασίες στο εσωτερικό των Torries έχουν ξεκινήσει καθώς μια μερίδα ευρωσκεπτικιστών βουλευτών σχεδιάζουν την ανατροπή της, ενώ ο βουλευτής του κόμματος Jacob Rees-Mogg που είναι υπέρμαχος του Brexit κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον της. Ο βουλευτής ζητάει από την Μέι να πάρει πίσω την απόφασή της. 

Εντωμεταξύ στις 13:45 (ώρα Βρετανίας) συναντήθηκαν εσωκομματικοί αντίπαλοι της Μέι για να δουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματά τους. Παράλληλα 48 βουλευτές εμφανίζονται έτοιμοι να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της πρωθυπουργού, με σκοπό να την οδηγήσουν εκτός Downing Street. Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν ψηφίσουν εναντίον της 158 από τους 315 βουλευτές της. 

«Βροχή» παραιτήσεων υπουργών

«Λυπούμαι που το λέω αυτό, ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τη συμφωνία του Brexit, πρέπει να παραιτηθώ», ανέφερε ο Ράαμπ σε δήλωσή του στο Twitter. Ο Ράαμπ δήλωσε ότι το σχέδιο της Μέι απειλεί την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

T

Επιπλέον, πριν από λίγη ώρα τις παραιτήσεις τους γνωστοποίησαν η υφυπουργός για το Brexit Σουέλα Μπρέιβερμαν και η υπεύθυνη για τον τομέα της Παιδείας Αν Μαρί Τρεβέλιαν. 

T
T

Τέλος το πρωί της Πέμπτης υπέβαλλε την παραίτησή του ο υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας  Σαϊλες Βάρα. 

Πτώση για τη στερλίνα

Την ίδια ώρα επικρατεί «βαρομετρικό χαμηλό» στη στερλίνα, καθώς έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των δεκαεπτά τελευταίων μηνών. Συγκεκριμένα μετά την παραίτηση Ραάμπ το βρετανικό νόμισμα έφτασε στο 1,9 ενώ το καλοκαίρι του 2017 ήταν στο 1,2789$, ενώ το δεκαετές ομόλογο υποχώρησε κατά δέκα μονάδες βάσης στο 1,41%. 

Τερέζα ΜέιΣυντηρητικοίBrexitπρόταση μομφής