Κόσμος|04.07.2019 18:04

Δεκάδες τραυματίες στην καραμπόλα του αιώνα στο βουνό της κολάσεως (vid)

Newsroom

Τα τελευταία χρόνια η κατάβαση με ποδήλατο στο χιονοδρομικό κέντρο Les Deux Alpes στο Λε Μαν της Γαλλίας έχει αναδειχτεί σε μία από τις πιο δημοφιλείς διοργανώσεις.

Περισσότεροι από 700 ποδηλάτες αγωνίστηκαν στην κούρσα του βουνού της Κολάσεως, αλλά δεκάδες από αυτούς έπαιξαν τη ζωή τους κορόνα-γράμματα.

Ολοι εκτός κινδύνου

Ο αγώνας στο βουνό της Κολάσεως δικαιολόγησε πλήρως τον χαρακτηρισμό του, καθώς δεκάδες ποδηλάτες κατέληξαν στα νοσοκομεία με κατάγματα ή σοβαρές κακώσεις. Ευτυχώς όλοι είναι εκτός κινδύνου, αλλά αρκετοί θα χρειαστεί να νοσηλευτούν για αρκετές ημέρες.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από την κορυφή του παγετώνα των Άλπεων σε υψόμετρο 3.400 μέτρων, με σκοπό να καλύψουν μέσα από παγωμένες πίστες και μεγάλους βράχους μία κατακόρυφη διαδρομή 25 χιλιομέτρων.

Πανικός και χάος

Κατά τη διάρκεια της καθόδου δύο αναβάτες στο μπροστινό μέρος της κούρσας συγκρούστηκαν και άρχισαν να γλιστρούν πάνω στον πάγο. Μέσα σε δευτερόλεπτα επικράτησε πανικός, καθώς τα ακυβέρνητα ποδήλατα εκατοντάδων ποδηλατών που ακολουθούσαν άρχισαν να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο, δημιουργώντας έναν τεράστιο σωρό από ανθρώπους και ποδήλατα.

100 χιλιόμετρα ταχύτητα

Οπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο οι ποδηλάτες είχαν αναπτύξει ταχύτητα από 90 έως και 100 χιλιόμετρα/ώρα.

Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς ξέφυγαν από την πίστα και έπεσαν στον γκρεμό. Το ευτύχημα ήταν πως, παρά την έκταση του συμβάντος, δεν είχαμε κανέναν σοβαρό τραυματισμό.

T

Από την κόλαση στον παράδεισο

Νικητής του αγώνα ήταν ο Γάλλος Κίλιαν Μπρον, ο οποίος πήγε από την κόλαση στον παράδεισο, καθώς, παρότι ενεπλάκη και αυτός στο ατύχημα, κατάφερε να σηκωθεί γρήγορα, να κάνει μία πολύ καλή κούρσα και στη συνέχεια να πάρει τη νίκη στον τερματισμό που ήταν στην πόλη Βένος. 

Δείτε βίντεο με όλη την διαδρομή...

χιονοδρομικό κέντροαλπικό σκιΣπορ