Κάρολα Ρακέτε: Η πλοίαρχος του Sea Watch καταθέτει μήνυση κατά του Ματέο Σαλβίνι
NewsroomΗ Γερμανίδα πλοίαρχος του πλοίου διάσωσης μεταναστών Sea-Watch θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, για συκοφαντική δυσφήμιση, όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος της, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση ανάμεσα στην ακτιβίστρια και του ακροδεξιού ηγέτη.
Η 31χρονη Κάρολα Ρακέτε αφέθηκε ελεύθερη από τον κατ’ οίκον περιορισμό που είχε τεθεί την Τρίτη. Κι αυτό γιατί ο δικαστής απέρριψε την κατηγορία ότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές Ιταλών στρατιωτικών, αγνοώντας τις εντολές τους και μεταφέροντας δεκάδες μετανάστες στη Λαμπεντούζα. Ο Σαλβίνι έχει επανειλημμένως καταγγείλει τη Ρακέτε, αποκαλώντας την «πειρατή» και «εγκληματία», υποσχόμενος ότι θα την απελάσει από την Ιταλία.
Ο δικηγόρος της Ρακέτε, Αλεσάντρο Γκαμπερίνι, υποστήριξε ότι η μηνυτήρια αναφορά έχει συνταχθεί. «Έχουμε ήδη προετοιμάσει την υπόθεση σε βάρος του υπουργού Σαλβίνι» εξήγησε στο Radio Cusano Campus, κατηγορώντας τον ακροδεξιό πολιτικό για υποδαύλιση του μίσους.
Η Ρακέτε βρέθηκε στο στόχαστρο διαδικτυακών τρολ που την απείλησαν με βιασμό και θάνατο. «Η υπόθεση για συκοφαντική δυσφήμιση είναι ένας τρόπος να στείλουμε ένα μήνυμα. Όταν οι άνθρωποι πλήττονται στο πορτοφόλι, κατανοούν ότι δεν μπορούν να προσβάλλουν τους άλλους άσκοπα» συμπλήρωσε ο δικηγόρος, αναφερόμενος στα πιθανά πρόστιμα που θα μπορούσαν να επιβληθούν στον Σαλβίνι, εάν καταδικαστεί.
- Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει
- Kακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης
- Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετε
- Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο