Κόσμος|12.07.2019 23:07

Γκουαϊδό: Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αναγνώριση του αγώνα μας (pic)

Newsroom

Ο Χουάν Γκουαϊδό, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση μετά από την αναγνώρισή του ως μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας

«Εκ μέρους του λαού της Βενεζουέλας, ευχαριστώ τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση που αναγνωρίζει τον αγώνα μας για μια ελεύθερη Βενεζουέλα. Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, θα είναι αδιαμφισβήτητα ένας σπουδαίος Ευρωπαίος σύμμαχος στον αγώνα μας», έγραψε σε ανάρτηση του στο Twitter ο Γκουαϊδό.

T

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Η ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης ΕθνοσυνέλευσηςJuan Guaido, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές.

Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της ΕΕ, ιδίως στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Επαφής και μέσω του Ειδικού Εκπροσώπου της ΥΕ/ΑΕ, κ. Enrique Iglesias, καθώς και συναφείς πρωτοβουλίες όπως τις συνομιλίες του Όσλο, προς το σκοπό επίτευξης ειρηνικής, πολιτικής, και δημοκρατικής λύσης της κρίσης ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας».

Πενς: Ο Μητσοτάκης έδειξε ισχυρή ηγετική ικανότητα αναγνωρίζοντας τον Γκουαϊδό

Το απόγευμα της Παρασκευής ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης επιδεικνύοντας ισχυρή ηγετική ικανότητα, ανακοίνωσε πως η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας». «Συνεχίζουμε να συμπαραστεκόμαστε στον λαό της Βενεζουέλας που πολεμά για την Ελευθερία» πρόσθεσε.

T
Μαικ ΠενςΒενεζουέλαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΧουάν Γκουαϊδό