Κόσμος|14.07.2019 22:20

Μπαχτσελί για ανατολική Μεσόγειο: «Απειλούν ανοιχτά τη χώρα μας»

Μαρία Ζαχαράκη

Τα βέλη του κατά της Ε.Ε. εξαπέλυσε ο ηγέτης του Εθνικιστικού Κόμματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξαιτίας των επικείμενων κυρώσεων προς την Τουρκία, κάνοντας λόγο για πανταχόθεν απειλές κατά της χώρας του και χαρακτηρίζοντας για άλλη μια φορά τους Ε/Κ ‘κακομαθημένα παιδιά’ της Ευρώπης και ‘αλαζόνες’.

«Θέλουν να ανακόψουν την ορμή μας στην ανατ. Μεσόγειο. Απειλούν ανοιχτά τη χώρα μας. Οι Ε/Κ είναι κακομαθημένα παιδιά, είναι αλαζόνες συνεργάτες. Η σάπια νοοτροπία της Ε.Ε., που ενοχλείται από τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, ετοιμάζεται για επιβολή κυρώσεων εις βάρος της χώρας μας. Δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε να βρει διατύπωση μία τέτοια επιβολή κυρώσεων» ανέφερε ο Μπαχτσελί.

«Η ευθυγράμμιση της Ε.Ε. και την Ελλάδα είναι απολύτως άνομη, αδικαιολόγητη, ανήθικη. Καμιάς χώρας η δύναμη και η ανάσα δεν φτάνει να καταπατήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας στην ανατ. Μεσόγειο. Τα σχέδια του Ισραήλ, οι φατρίες των χωρών του Κόλπου και τα παιχνίδια των ΗΠΑ, δεν είναι σε θέση να γονατίσουν στην Τουρκία. Την ύπαρξή μας και την ανεξαρτησία μας τις κερδίσαμε, όχι κατόπιν κάποιας αδείας ή έγκρισης, αλλά με την ανδρεία μας, τις θυσίες μας και προκαλώντας όλον τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ανατολική ΜεσόγειοςΝτεβλέτ Μπαχτσελί