Κόσμος|15.07.2019 15:21

Επικοινωνία Μογκερίνι – Τσαβούσογλου για την Ανατολική Μεσόγειο

Μαρία Ζαχαράκη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με τις τουρκικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε πρωτίστως την πλήρη αλληλεγγύη της προς τον τουρκικό λαό, καθώς σήμερα είναι η τρίτη επέτειος από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ενώ ενημέρωσε τον Τούρκο επικεφαλής της διπλωματίας ότι σήμερα τα κράτη-μέλη θα συζητήσουν τις αποφάσεις που έλαβαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούνιο σχετικά με τις δραστηριότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ συνεχίζει πάντως την τηλεφωνική διπλωματία για την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικοινώνησε με τους ΥΠΕΞ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ενώ την Παρασκευή είχε επικοινωνήσει με τους ομολόγους του της Σλοβακίας, της Κιργισίας, της Σλοβενίας και της Μάλτας χωρίς ωστόσο να γίνουν περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές, αλλά προφανώς ο κ. Τσαβούσογλου προσπαθεί για να ενημερώσει τους ανθρώπους που θα λάβουν τη σχετική απόφαση σήμερα και για το δίκαιο των τουρκικών θέσεων.

Μεβλούτ ΤσαβούσογλουΑνατολική ΜακεδονίαΦεντερίκα Μογκερίνι