Μια μπαταρία-πύργος η οποία φορτίζεται με… βαρύτητα (vid)
NewsroomΠρόσφατη έκθεση του Imperial College London δείχνει ότι τo Σταθμισμένο Κόστος Αποθήκευσης Ενέργειας (LCOS) για το Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας Βαρύτητας – Gravitricity- είναι χαμηλότερο από όλες τις εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των ιόντων λιθίου
Αυτό το Σύστημα αποτελεί έμπνευση μιας εταιρείας start-up στο Εδιμβούργο και μπορεί να προσφέρει μικρότερο μακροπρόθεσμο κόστος αποθήκευσης ενέργειας σε σχέση με μπαταρίες ή άλλες εναλλακτικές λύσεις, σύμφωνα με την έκθεση των ανεξάρτητων αναλυτών του Imperial College του Λονδίνο.
Όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο που ετοιμάσαμε, μια άλλη εταιρεία, η Energy Vault -η οποία έχει εξελίξει αυτό το σύστημα- έχει κατασκευάσει έναν τέτοιο πύργο ενέργειας, στην Ελβετία.
Μάλιστα, δηλώνει ότι ήδη έχει κάποιες παραγγελίες αυτού του συστήματος, από σημαντικούς πελάτες.
Μπορεί, άραγε, αυτός ο πύργος να λύσει το πρόβλημα αποθήκευσης «πράσινης» ενέργειας;
Η έκθεση του Imperial College London αποτιμά ότι η τεχνολογία Gravitricity είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για την παροχή υπηρεσιών εξισορρόπησης δικτύων και ιδιαίτερα υπηρεσιών γρήγορης απόκρισης συχνότητας, για τις εταιρείες εκμετάλλευσης και διαχείρισης δικτύων.
Εκεί, δηλαδή, όπου η απαίτηση πολλαπλών μικρών κύκλων και διαθεσιμότητας μεγάλης ισχύος ανταποκρίνονται στα πλεονεκτήματα της Gravitricity.
Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Και έχει πολλά αποθέματα («πράσινης») ενέργειας. Και ιδιαίτερη… βαρύτητα.
- «Ο εχθρός ηττήθηκε»: Η δήλωση του Μοτζταμπά Χαμενεΐ και το βίντεο με την «πρώτη» δημόσια εμφάνιση
- Αυτοί είναι οι πίνακες που κατασχέθηκαν στην αποθήκη γνωστής γκαλερί της Αθήνας - Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι
- Πέθανε ο Τσακ Νόρις στα 86 του χρόνια - Η ανάρτηση της οικογένειάς του
- Ζει ο Τζέφρι Έπσταϊν; Το βίντεο που έγινε viral και η απάντηση που δίνει ο «πρωταγωνιστής»