Γαλλία: 2.000 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και 124.000 διαδηλωτές
NewsroomΠερίπου 124.000 διαδηλωτές συμμετείχαν σε σχεδόν 2.000 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων που διοργανώθηκαν σε ολόκληρη τη Γαλλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας Κριστόφ Καστανέρ.
Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε αποκλεισμούς οδικών αρτηριών σε μια κινητοποίηση που ονομάζεται «Κίτρινα Γιλέκα» και ξεκίνησε ως αντίδραση κατά των υψηλότερων τιμών καυσίμων.
Νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου, 17 Νοεμβρίου, σε ένα οδικό μπλόκο στη Σαβουά, στη νοτιοανατολική Γαλλία, μια οδηγός πανικοβλήθηκε όταν είδε τους διαδηλωτές να αποκλείουν τον δρόμο και επιτάχυνε με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να σκοτώσει μια διαδηλώτρια, δήλωσαν ο Καστανέρ και ο νομάρχης της περιοχής.
Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εσωτερικών εκτιμούσε ότι ο αριθμός των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας ανά την χώρα έφθανε τις χίλιες και των διαδηλωτών τις 50.000.
- Τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά: Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη Ε2 - Ένας νεκρός, δύο εγκλωβισμένοι
- Καταιγίδες και κεραυνοί στην Αθήνα: Η προειδοποίηση Κολυδά για την Αττική και το 48ωρο κακοκαιρίας
- Έδωσε 1,5 εκατ. ευρώ για το σπίτι του και τώρα τον υποχρεώνουν να ξηλώσει την ανακαίνιση - Ο απίστευτος λόγος
- Το απλό τεστ των 60 δευτερολέπτων που μπορεί να αποκαλύψει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου