Κόσμος|24.07.2019 15:16

Έντυπωσιακές εικόνες από τις αστραπές στον βρετανικό ουρανό τη νύχτα της Τετάρτης

Newsroom

Εντυπωσιακές εικόνες δημιούργησαν οι έντονες καταιγίδες που «χτύπησαν» τη Μεγάλη Βρετανία αργά το βράδυ της Τετάρτης κι ενώ η χώρα εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπη με έναν ασυνήθιστο, για τα δικά της δεδομένα, καύσωνα. 

Οι καταιγίδες, οι βροντές και οι αστραπές κράτησαν ξύπνιους αρκετούς Βρετανούς, με τις προειδοποιήσεις από τις τοπικές Αρχές για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων να σταματούν το πρωί της Πέμπτης.

Tα φαινόμενα αυτά, προκάλεσαν πτώσεις δέντρων, ηλεκτρικές εκκενώσεις και πυρκαγιές σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ, κατά τη διάρκεια της νύχτας και όλα αυτά, ενώ η θεροκρασία μέσα στην ημέρα εκτιμάται πως θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Αν η πρόβλεψη αυτή αποδειχτεί αληθινή, τότε η Πέμπτη θα είναι η πιο ζεστή μέρα Ιουλίου για τη Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας τους 37 βαθμούς που είχαν καταγραφεί στο Χίθροου το 2015.

T
T

Παρόμοιες εικόνες αντίκρισαν και οι κάτοικοι σε Ουαλία, Μπρίστολ, στο Γιορκσάιρ και στο Λονδίνο, ενώ το ευχάριστο είναι πως δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες από τα σημεία που καταγράφηκαν προβλήματα με πτώσεις δέντρων και πυρκαγιές.

Φωτογραφία: Τwitter
Φωτογραφία: Τwitter
Φωτογραφία: Τwitter

Βρετανίακαταιγίδα