Τουρκία: Απόστρατος πυροβόλησε Λευκορώσο διπλωμάτη κι αυτοκτόνησε
NewsroomΟ τραυματίας, που κατονομάστηκε ως Αλεξάντερ Παγκάνσεφ, διπλωμάτης της πρεσβείας της Λευκορωσίας στην Άγκυρα, χτυπήθηκε από πολλές σφαίρες που εβλήθησαν από τον γείτονά του, πριν ο δράστης αυτοκτονήσει με το ίδιο όπλο, διευκρίνισε ο υπουργός.
Ο Τσαβούσογλου, που επισκέφθηκε τον διπλωμάτη στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε και νοσηλεύεται, διαβεβαίωσε τον Τύπο ότι η κατάστασή του είναι «καλή». Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επέμεινε ότι αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να υπήρχε «πολιτικό κίνητρο» πίσω από την επίθεση. Ο γείτονας του διπλωμάτη ήταν στρατιωτικός εν αποστρατεία, διευκρίνισε σε τουρκικά ΜΜΕ ο κυβερνήτης της Άγκυρας Βασίπ Σαχίν, προσθέτοντας ότι διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.
Τη 19η Δεκεμβρίου 2016, ο πρεσβευτής της Ρωσίας Αντρέι Καρλόφ δολοφονήθηκε από Τούρκο αστυνομικό στα εγκαίνια έκθεσης στην Άγκυρα. Οι τουρκικές Αρχές απέδωσαν εκείνη την ενέργεια στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν — που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση» και του προσάπτει την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.
- Νετανιάχου προς Ευρώπη: Τι άλλη απόδειξη θέλετε; Ήρθε η ώρα να συμμαχήσετε με Ισραήλ και ΗΠΑ κατά του Ιράν
- Μητσοτάκης: Η ΕΕ να είναι έτοιμη και με σχέδιο σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος
- Εικόνες χάους στην Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσαν δύο κτίρια στη Φατίχ - Αγωνία για δύο αγνοούμενους
- Όταν οι γείτονες είναι ανυπόφοροι: Τα χταπόδια που πετούν πέτρες το ένα στο άλλο είναι ό,τι πιο relatable θα δεις σήμερα