Τουρκία: Απόστρατος πυροβόλησε Λευκορώσο διπλωμάτη κι αυτοκτόνησε
NewsroomΟ τραυματίας, που κατονομάστηκε ως Αλεξάντερ Παγκάνσεφ, διπλωμάτης της πρεσβείας της Λευκορωσίας στην Άγκυρα, χτυπήθηκε από πολλές σφαίρες που εβλήθησαν από τον γείτονά του, πριν ο δράστης αυτοκτονήσει με το ίδιο όπλο, διευκρίνισε ο υπουργός.
Ο Τσαβούσογλου, που επισκέφθηκε τον διπλωμάτη στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε και νοσηλεύεται, διαβεβαίωσε τον Τύπο ότι η κατάστασή του είναι «καλή». Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επέμεινε ότι αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να υπήρχε «πολιτικό κίνητρο» πίσω από την επίθεση. Ο γείτονας του διπλωμάτη ήταν στρατιωτικός εν αποστρατεία, διευκρίνισε σε τουρκικά ΜΜΕ ο κυβερνήτης της Άγκυρας Βασίπ Σαχίν, προσθέτοντας ότι διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.
Τη 19η Δεκεμβρίου 2016, ο πρεσβευτής της Ρωσίας Αντρέι Καρλόφ δολοφονήθηκε από Τούρκο αστυνομικό στα εγκαίνια έκθεσης στην Άγκυρα. Οι τουρκικές Αρχές απέδωσαν εκείνη την ενέργεια στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν — που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση» και του προσάπτει την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.
- Αξέχαστα Χριστούγεννα: Ανεξίτηλα ιστορικά γεγονότα - Βασιλικές στέψεις, εκτέλεση δικτάτορα, τσουνάμι, τέλος Ψυχρού Πολέμου
- Τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια, τα χρήματα του Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και η απογοήτευση Τραμπ
- Μακελειό στις ΗΠΑ: Ένοπλος άνοιξε πυρ στο πανεπιστήμιο Brown - Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες
- Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου: Έκανε αλκοτέστ δίπλα στον Χρυσοχοΐδη