Κόσμος|28.07.2019 13:52

Ελεύθερος με εγγύηση ο πατέρας που ξέχασε τα δίδυμα στο αυτοκίνητο και πέθαναν

Newsroom

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο 39χρονος Χουάν Ροντρίγκεζ (Juan Rodriguez), ο πατέρας των δίδυμων ηλικίας 11 μηνών, που βρήκαν τραγικό θάνατο από θερμοπληξία όταν τα ξέχασε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του στη Νέα Υόρκη.

Ο 39χρονος - σύμφωνα με δημοσίευμα της NYPost - αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 100.000 δολαρίων αφέθηκε ελεύθερος καταρρέοντας όταν είδε μπροστά του τη σύντροφό του και το τρίτο του παιδί, 4 ετών. Νωρίτερα στο δικαστήριο φώναζε σπαρακτικά «σκότωσα τα παιδιά μου, τα μωρά μου είναι νεκρά». Ο άνδρας άφησε τα δίδυμα στο αυτοκίνητο, κλείδωσε και πήγε στη δουλειά του, καθώς εργάζεται ως κοινωνικός λειτουργός στο νοσοκομείο Veterans Administration.

Ισχυρίζεται ότι πίστεψε ότι είχε αφήσει τα μωρά στον παιδικό σταθμό, και δεν είχε καταλάβει ότι είχαν παραμείνει στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Γείτονες και φίλοι της οικογένειας, σύμφωνα με τη NYPost, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό το τραγικό γεγονός, καθώς ο Ροντρίγκεζ ήταν υπόδειγμα πατέρα στη γειτονιά, έπαιζε πολύ συχνά με τα παιδιά του στην αυλή του σπιτιού και το facebook του ήταν γεμάτο φωτογραφίες με οικογενειακές στιγμές.

Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για δύο ανθρωποκτονίες από αμέλεια για τον θάνατο της μικρής Λούνα και του μικρού Φοίνιξ.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στη Νέα Υόρκη, το NBC σημειώνει ότι μόνο πέρυσι 52 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ, από θερμοπληξία μέσα σε όχημα.

Σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό NoHeatstroke.org, που καταγράφει θανάτους παιδιών από θερμοπληξία σε κλειστό όχημα, από τα 800 παιδιά που έχουν φύγει από τη ζωή σε τέτοιες συνθήκες (από το 1998 ως το 2018) το 54% έχουν «ξεχαστεί» μέσα στο όχημα από τον κηδεμόνα τους.

ΗΠΑδίδυμαΝέα Υόρκηθερμοπληξία