Κόσμος|02.08.2019 23:23

Επένδυση του Αφγανιστάν στους σκορπιούς (vid)

Newsroom

Το Αφγανιστάν γίνεται η πρώτη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη, μιας και επενδύει στην παραγωγή δηλητηρίου σκορπιών για ιατρικούς σκοπούς. Όπως μεταδίδει το Al Jazeera η επένδυση πρόκειται να αποφέρει στην οικονομίας της χώρας περίπου 1 δισ. δολάρια μέσα σε ένα χρόνο.

Μάλιστα το δηλητήριο του σκορπιού είναι ένα από τα πλέον «hot» παράγωγα στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας τα τελευταία χρόνια και αυτό γιατί αποτελεί την βάση κάποιων εξαιρετικά ισχυρών και ακριβών αντιβιοτικών. Η πρώτη πιστοποιημένη και αδειοδοτημένη φάρμα σκορπιών λειτουργεί ήδη στο Αφγανιστάν με τους ειδικούς να αναφέρουν πως οι εξαγωγές είναι θέμα μηνών.

Σύμφωνα με το Al Jazeera η πρώτη παρτίδα από το πολύτιμο «δηλητηριώδες γάλα» του σκορπιού αναμένεται στις ΗΠΑ μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο. Η παραγωγή δηλητηρίου από σκορπιούς κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση είναι.

Για να παραχθεί ένα γαλόνι δηλητηρίου, το οποίο κοστίζει 39 εκατομμύρια δολάρια, κάθε σκορπιός θα πρέπει να «αρμεχθεί» περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια φορές. Μέχρι στιγμής υπάρχουν στις αποθήκες της νεοσύστατης Αφγανικής εταιρείες περίπου 500 γραμμάρια πολύτιμου δηλητηρίου.

T
ΑφγανιστάνΣκορπιός