Κόσμος|05.08.2019 10:04

ΗΠΑ - Ελ Πάσο: 25χρονη έγινε ασπίδα για να σώσει το δύο μηνών βρέφος της

Newsroom

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες που έρχονται στη δημοσιότητα από το μακελειό στο Ελ Πάσο, την ώρα που η κατακραυγή για τη χρήση των όπλων στις ΗΠΑ και την άνοδο του εθνικισμού-ρατσισμού, κορυφώνεται.

Μία 25χρονη μητέρα τριών παιδιών, η Τζόρνταν Ανκόντο, έγινε ασπίδα για να προστατέψει το μόλις δύο μηνών βρέφος της, με το οποίο βρισκόταν στο Wallmart στο Ελ Πάσο την ώρα που ο μαζικός δολοφόνος άνοιξε πυρ μέσα στο πλήθος, έχοντας ως μοναδικό στόχο να σκοτώσει.

Όπως είπε η αδελφή της στα αμερικανικά δίκτυα, «μας είπαν ότι το μωρό είχε αρκετά κατάγματα, γεγονός που καταδεικνύει ότι η Τζόρνταν έπεσε πάνω του, χρησιμοποιώντας το σώμα της ως ασπίδα, για να το προστατέψει» προσθέτοντας ότι περίμενε εναγωνίως όλη τη νύχτα για να διαπιστώσει αν ο γαμπρός της ήταν ζωντανός, καθώς κι αυτός βρισκόταν στο πολυκατάστημα την ώρα της επίθεσης, ωστόσο, για ώρες μετά δεν είχε δώσει σημεία ζωής... Δυστυχώς, λίγες ώρες μετά επιβεβαιώθηκε κι ο δικός του θάνατος από τις σφαίρες του Πάτρικ Κρούσιους.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Σε βάρος του δράστη της επίθεσης η οποία στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους στο Ελ Πάσο, στις νότιες ΗΠΑ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες κατά συρροή και από πρόθεση με επιβαρυντικές περιστάσεις, δήλωσε χθες Κυριακή εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, στην Πολιτεία του Τέξας.

Ο δράστης του μακελειού, λευκός άνδρας ηλικίας 21 ετών που παραδόθηκε μετά την επίθεση, είναι αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Ρόμπερτ Γκόμες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ ανέφεραν νωρίτερα χθες ότι σκόπευαν να ζητήσουν να επιβληθεί η ποινή του θανάτου στον νεαρό, που πιστεύεται ότι διέπραξε τη σφαγή εξαιτίας του μίσους του για τους ισπανόφωνους.

Η στιγμή που η αστυνομία σκοτώνει τον δράστη του Οχάιο

Από την επίθεση που εξαπέλυσε ο 24χρονος στο Οχάιο σκότωσε εννιά και τραυμάτισε άλλα 27 άτομα, ενώ ανάμεσα στα θύματα ήταν και η αδερφή του.

ΗΠΑΕλ Πάσοπυροβολισμοίρατσισμόςνεκροί