Κόσμος|06.08.2019 14:27

Ερντογάν: «Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι στο σαμποτάζ που συντελείται στην ανατ. Μεσόγειο»

Μαρία Ζαχαράκη

Μήνυμα από την Άγκυρα για την ανατoλική Μεσόγειο έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που οι πληροφορίες θέλουν και το δεύτερο γεωτρύπανο «Γιαβούζ» να έχει ξεκινήσει κι εκείνο γεωτρήσεις ανοιχτά των Κατεχομένων.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η σταθερότητα της Κύπρου είναι δυνατή μόνο με τον σεβασμό των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας και της Τ/Κ, ενώ προειδοποίησε ότι δεν μπορούν να παραμείνουν αδιάφοροι στις προσπάθειες σφετερισμού και σαμποτάζ -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- που συντελείται στην ανατολική Μεσόγειο, στο όνομα των γεωτρήσεων.

«Η σταθερότητα της ανατολικής Μεσογείου είναι σημαντική. Η σταθερότητα στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο είναι δυνατή μόνο με τον σεβασμό των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ.

Σε αυτή την περιοχή δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι στις προσπάθειες σφετερισμού και σαμποτάζ που γίνονται στο όνομα των γεωτρήσεων. Θα προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας μας και των Τ/Κ μέχρι τέλους».

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΑνατολική ΜεσόγειοςΤουρκία