Βρετανία: Γιατί το Λονδίνο και η Σκωτία βυθίστηκαν στο σκοτάδι
NewsroomΜεγάλα τμήματα της Βρετανίας βυθίστηκαν στο σκοτάδι εξαιτίας μιας εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων, σε ένα αεροδρόμιο και να μην λειτουργούν φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμους. Το μπλακ άουτ έπληξε το Λονδίνο, το νοτιοανατολικό και βορειοδυτικό τμήμα της Αγγλίας και της Σκωτίας.
Στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες από και προς το Λονδίνο, μεταξύ άλλων οι διαδρομές των Thameslink, Southern and Gatwick Express, καταγράφονται καθυστερήσεις και ακυρώσεις. Σύμφωνα με την εταιρεία σιδηροδρόμων της χώρας, ένας «μεγάλος αριθμός» δρομολογίων έχει επηρεαστεί.
Η αρχή συγκοινωνιών του Λονδίνου γνωστοποίησε ότι η γραμμή Victoria του μετρό έχει διακοπεί προειδοποιώντας τους πολίτες να προσέχουν ιδιαίτερα, όταν χρησιμοποιούν τους δρόμους, καθώς φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούν.
«Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα οφείλεται σε βλάβη στο δίκτυο της National Grid, που επηρεάζει τους καταναλωτές μας» έγραψε η εταιρεία ηλεκτροδότησης της Βρετανίας σε μήνυμά της στο Twitter.
Η National Grid γνωστοποίησε ότι το πρόβλημα προέκυψε από δύο γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας διαβεβαιώνοντας ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε.
Από την πλευρά της, η διαχειρίστρια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της βορειοανατολικής Αγγλίας κατέγραψε διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή, που επηρέασαν τη λειτουργία του αεροδρομίου και του δικτύου του μετρό στη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, στο Νιουκάστλ.
Ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Western Power Distribution, που εξυπηρετεί τα Μίντλαντς, τη νοτιοδυτική Αγγλία και την Ουαλία ανακοίνωσε ότι συνέβη «ένα σοβαρό περιστατικό», όμως το ηλεκτρικό ρεύμα έχει αποκατασταθεί στα νοικοκυριά που επλήγησαν.
- Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
- Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
- Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»
- Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης