Κόσμος|10.08.2019 17:22

Τανζανία: Εβδομήντα νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου (vid)

Newsroom

Σκηνές από την Αποκάλυψη εκτυλίχθηκαν στην Τανζανία μετά την τεράστια έκρηξη ενός βυτιοφόρου που μετέφερε βενζίνη. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων το όχημα ανατράπηκε και βγήκε εκτός πορείας. Τότε δεκάδες άτομα αγνοώντας τον κίνδυνο έσπευσαν στο σημείο και με κάθε μέσο επιχείρησαν να μεταφέρουν βενζίνη από το τεράστιο όχημα. Μαρτυρίες επιβεβαιώνουν πως μετά την ανατροπή υπήρξε διαρροή του εύφλεκτου υγρού.

Κάηκαν τα πάντα

Μετά από λίγα λεπτά και ενώ κοντά στο όχημα βρίσκονταν δεκάδες άνθρωποι έγινε μία μεγάλη έκρηξη. Εβδομήντα άνθρωποι εξαΰλώθηκαν ή διαμελίστηκαν από την έκρηξη, ενώ άλλα 65 άτομα φέρουν τραύματα πολλά από τα οποία πολύ σοβαρά.

Φόβοι και για 100 νεκρούς

Τοπικός αξιωματούχος εκτίμησε πως οι νεκροί πιθανότατα να ξεπεράσουν τους 100. Το ατύχημα συνέβη 200 χιλιόμετρα (124 μίλια) δυτικά της πρωτεύουσας της Τανζανίας Dar es Salaam. Σοκαριστικές είναι και οι φωτογραφίες που φτάνουν από το σημείο της τραγωδίας με διαμελισμένα πτώματα μαζί με διαλυμένα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

T

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter δείχνει αστυνομία που συνοδεύει έναν ζαλισμένο επιζώντα μακριά από την κόλαση.«Μας λυπούν οι αναφορές για ένα δυστύχημα που αφορούσε φορτηγό καυσίμων στο Morogoro, το οποίο πήρε φωτιά και έκαψε πολλούς ανθρώπους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Hassan Abbasi στο Twitter.

Τανζανίαέκρηξη