Κόσμος|11.08.2019 17:17

Οι πρώτες αντιδράσεις από τις ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ: ESPN και ABC ακυρώνουν μεταδόσεις

Newsroom

Οι δύο πολύνεκρες ένοπλες επιθέσεις σε Τέξας και Οχάιο την προηγούμενη εβδομάδα, φαίνεται πως έχουν συγκλονίσει την κοινωνία των ΗΠΑ και δύο μεγάλες εταιρείες είναι έτοιμες να πάρουν μέτρα στην προσπάθεια να μειωθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, το ESPN και το ABC αποφάσισαν να μην μεταδώσουν στα τηλεοπτικά τους κανάλια το τουρνουά XGames Apex Legends EXP Invitational, όπως ήταν προγραμματισμένο, με αφορμή τις δύο ένοπλες επιθέσεις των προηγούμενων ημερών.  Για το ESPN δεν ήταν καθόλου δύσκολη απόφαση καθώς η ESPN Inc. ανήκει στην The Walt Disney Company και η τελευταία είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε τέτοια ζητήματα.

Βέβαια, τα βιντεοπαιχνίδια δεν σκοτώνουν και σε καμία περίπτωση δεν θα εξαλειφθεί το πρόβλημα με την στοχοποίησή τους, αλλά μετά την επιτυχημένη προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να ρίξει την ευθύνη στα βιντεοπαιχνίδια και όχι στην ελεύθερη οπλοκατοχή, τα μοναδικά μέτρα που πάρθηκαν στις ΗΠΑ αφορούσαν τα παιχνίδια. Στο πλαίσιο αυτό η πασίγνωστη αλυσίδα καταστημάτων Walmart αποφάσισε επίσης να αφαιρέσει τις διαφημίσεις βίαιων παιχνιδιών.

επιθέσειςοπλοκατοχήESPNΤέξαςΟχάιο