Η Άγκυρα σκέφτεται να δεχτεί την προσφορά της Ρωσίας και για τα Su-35
NewsroomΗ Άγκυρα μελετά την προσφορά της Ρωσίας για την εξαγωγή μαχητικών αεροσκαφών Σουχόι Su-35 στην Τουρκία μετά την αποπομπή της χώρας αυτής από το πρόγραμμα συμπαραγωγής του μαχητικού F-35 τον Ιούλιο, έγραψε η εφημερίδα «Yeni Şafak», επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Άμυνας, το τουρκικό γενικό επιτελείο αεροπορίας και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τη ρωσική πρόταση. Εάν ταχθούν υπέρ της αγοράς, θα αρχίσουν διμερείς διαπραγματεύσεις για το ζήτημα.
Η Άγκυρα δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επίσημα για το θέμα. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποκλείσουν την Τουρκία από το πρόγραμμα κατασκευής του F-35 εξαιτίας του ότι η Άγκυρα προχώρησε στην απόκτηση του ρωσικής κατασκευής συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, διευκρινίζοντας πως η χώρα θα έχει τεθεί εντελώς εκτός του προγράμματος τον Μάρτιο του 2020 και δεν θα της παραδοθούν τα περίπου 100 μαχητικά του τύπου που σκόπευε να αποκτήσει.
Πηγή: hellasjournal.com
- Ποια μέτρα στήριξης εξετάζει η κυβέρνηση και τι θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις
- Έρχονται απεργίες διαρκείας στα ταξί - Το υπουργείο παραπέμπει στο... μέλλον κρίσιμες ρυθμίσεις για ΕΙΧ με οδηγό
- Η «απειλητική» δήλωση του Ταλ Ντίλιαν που δυσκολεύει την κυβέρνηση, η επίθεση των Ουκρανών σε ελληνικό πλοίο και το κόμμα Τσίπρα που έχει ήδη προβλήματα
- Ο Τραμπ προβλέπει «πολύ κακό μέλλον» για το ΝΑΤΟ αν τα μέλη δεν βοηθήσουν να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ