Κόσμος|15.08.2019 19:10
Έξι χώρες θα δεχθούν τους μετανάστες που βρίσκονται στο πλοίο Open Arms
NewsroomΟ Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα (15/8) πως έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να δεχθούν τους περίπου 150 μετανάστες που εμποδίζεται η αποβίβασή τους στην Ιταλία.
Οι μετανάστες παρέμεναν πάνω στο πλοίο ισπανικής ΜΚΟ, το Open Arms, αφότου τους περισυνέλεξε ανοικτά της Λιβύης στις αρχές Αυγούστου, και ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Ρώμης Ματέο Σαλβίνι αρνήθηκε να τους επιτρέψει να αποβιβαστούν.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κόντε ανέφερε σε ανοικτή επιστολή προς τον Σαλβίνι πως οι μετανάστες θα κατανεμηθούν ανάμεσα στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και το Λουξεμβούργο.
Διαβάστε ακόμη
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τον τέταρτο γνωστό τύπο μεταδοτικού καρκίνου στον κόσμο
- Μουντιάλ 2026: «Θα ανατινάξω τον Μέσι με τέσσερις βόμβες» - Οι τρομοκρατικές απειλές που ερεύνησε το FBI
- Φρίκη στην Κρήτη: Τουρίστας μπήκε σε κατάστημα και ρώτησε πόσο «κοστίζει» ανήλικο κορίτσι για να ασελγήσει πάνω του
- Marfin: «Δεν έχω καμία σχέση με την επίθεση» λέει η 46χρονη - Τι αποκάλυψε στους αστυνομικούς