Κόσμος|15.08.2019 23:14

Οι πόλεις της Ευρώπης λαμβάνουν μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια

Newsroom

Τα ηλεκτρικά πατίνια μπήκαν πολύ γρήγορα στις ζωές των μεγαλουπόλεων της Ευρώπης και όπως φαίνεται προκάλεσαν ένα μικρό πανικό. 

Το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης είναι εύκολο και προσφέρει λύσεις σε τουρίστες και μόνιμους κατοίκους, αλλά οι πόλεις και τα οδικά δίκτυα δεν ήταν έτοιμα να το δεχθούν. Κάτι απόλυτα λογικό καθώς προστέθηκε εντελώς ξαφνικά σε κάθε μεγάλη πόλη της Ευρώπης ένα νέο μέσο μετακίνησης με πάρα πολλούς χρήστες.

Προσπαθώντας να λύσουν το πρόβλημα αρκετές πόλεις έχουν λάβει μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια και την κίνησή τους εντός του αστικού οδικού δικτύου.

Την Πέμπτη (15/8) το Μιλάνο αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία όλων των ηλεκτρικών πατινιών που ενοικιάζονται από εταιρείες. Τα ιδιωτικά πατίνια έχουν ακόμα δικαίωμα κίνησης, ενώ η απαγόρευση για αυτά των εταιρειών είναι μέχρι να βρεθεί μία ρύθμιση για την κυκλοφορία τους.

Παράλληλα στο Παρίσι και τη Μασσαλία απαγορεύεται τα πατίνια να κινούνται και να σταθμεύουν στα πεζοδρόμια, ενώ στην πρωτεύουσα της Γαλλίας σκέφτονται να επιτρέψουν μόνο σε 3 εταιρείες την παροχή της υπηρεσίας.

ηλεκτρικά πατίνιαΠαρίσιΜιλάνοΜασσαλία