Κόσμος|19.08.2019 23:09

Ανακάλυψε γράμμα μέσα σε μπουκάλι μετά από 50 χρόνια και βρήκε τον κάτοχο του

Newsroom

Ο Τάιλερ Ιβανόφ κάθε χρόνο τέτοιο καιρό γυρίζει τις παραλίες της Δυτικής Αλάσκας. Μαζεύει καυσόξυλα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα τόσο για το σπίτι του όσο και για τα συγγενικά του πρόσωπα.

Εψαχνε για ξύλα κοντά στην πόλη Σισμάρεφ, περίπου 600 μίλια βορειοδυτικά του Άνκορατζ. Ανάμεσα στα ξύλα βρήκε ένα παλιό πράσινο μπουκάλι.

Ο Ρώσος Τάιλερ Ιβάνοφ που βρήκε το μπουκάλι μετά από 50 χρόνια

Παρατήρησε πως ήταν καλά κλεισμένο και πως στο εσωτερικό του είχε διπλωμένο ένα χαρτί. Οταν το άνοιξε είδε με έκπληξη πως ήταν ένα γνήσιο σημείωμα που είχε γράψει κάποιος άνδρας το 1969, δηλαδή, πριν από 50 χρόνια.

Αγωνία για να βρεθεί ο συντάκτης

Ο συντάκτης του μηνύματος είχε γράψει το όνομα του και την διεύθυνση του προκειμένου να πάρει απάντηση από αυτόν που θα έβρισκε το μήνυμα του. «Συλλέγω μόνο καυσόξυλα. Σκόνταψα πάνω στο μπουκάλι. Παρατήρησα ότι ήταν ένα πράσινο μπουκάλι και είχε κάτι σαν φελλό που το έκλεινε καλά. Για την ακρίβεια ήταν ένα σφιχτό καπάκι, και μπορούσα να δω καθαρά μέσα στο μπουκάλι πως υπήρχε ένα σημείωμα», είπε ο Ιβανόφ.

Το γράμμα που γράφτηκε το 1969 και ήταν μέσα στο μπουκάλι

Ο Ρώσος Ιβάνοφ έδωσε στη δημοσιότητα το εύρημα του και μοιράστηκε την ανακάλυψη του στο facebook. Από τότε ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί ο συντάκτης και το μόνο που απέμενε να αποκαλυφθεί ήταν ήταν ακόμα εν ζωή.

Μετά από ολιγοήμερη έρευνα και πολύ αγωνία βρέθηκε ο άνθρωπος που είχε γράψει το μήνυμα με την έμπνευση να το κλείσει ερμητικά στο πράσινο μπουκάλι.

Ο καπετάνιος που έγραψε το γράμμα

Πρόκειται για τον Ανατόλι Μποτασένκο που το 1969 και σε ηλικία 33 ετών ήταν ο μικρότερος σε ηλικία καπετάνιος του ρωσικού ναυτικού με μακρά θητεία σε αποστολές στον Ειρηνικό Ωκεανό. 

Ο 83χεονος Ανατόλι Μποτασένκο που το 1969 είχε κλείσει το γράμμα στο μπουκάλι

«Σπαρτάρισε από χαρά και συγκίνηση»

«Μοιάζει με χειρόγραφό μου. Σίγουρα. Ηταν την περίοδο που ήμουν στο Ανατολικό Στόλο. E-I-F-F», είπε ο 83χρονος σήμερα Μπότσανενκο, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως όταν ο «θαλασσόλυκος» αντίκρισε το μπουκάλι «σπαρτάρισε από χαρά και συγκίνηση». Όσο για τον Ιβάνοφ είπε πως θα πράξει και εκείνος το ίδιο ελπίζοντας πως μετά από χρόνια θα βρει κάποιος το μήνυμα του και θα το δώσει στα παιδιά του...

μπουκάλιΑλάσκαμυστήριο