Κόσμος|20.08.2019 16:10

Θρίλερ στη Βραζιλία: Ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε τον δράστη της ομηρίας (vid)

Newsroom

Νεκρός έπεσε ο δράστης της ομηρίας που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) σε λεωφορείο, σε γέφυρα του Ρίο ντε Τζανέιρο, από πυρά ελεύθερου σκοπευτή. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 05:30 τοπική ώρα (11:30 ώρα Ελλάδας), με 31 ομήρους αρχικά, όμως έξι από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια.

Άμεσα, κινητοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο μαζί με ασθενοφόρα και επιστράτευσε ειδικούς διαπραγματευτές για να προσεγγίσουν τον δράστη, που σύμφωνα με τα τοπικά μέσα κρατούσε περίστροφο και είχε μαζί του ένα μπιτόνι βενζίνη, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες των ομήρων, ο ένοπλος τούς είχε δέσει τα χέρια. 

Βίντεο από τη στιγμή που ο λεωφορειοπειρατής πέφτει νεκρός 

«Ήταν απαραίτητο να πυροβολήσουμε» τον άνδρα, δήλωσε στo τηλεοπτικό δίκτυο Globo ο συνταγματάρχης Μάουρο Φλίες. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο δράστης εξουδετερώθηκε χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους ομήρους. 

Σύμφωνα με το BBC, αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό λεωφορειοπειρατείας που συμβαίνει στο Ρίο. Το 2006, ένας ένοπλος κράτησε επιβάτες λεωφορείου ομήρους επί δέκα ώρες, πριν τελικά παραδοθεί. Σε αυτή την περίπτωση, ανάμεσα στους ομήρους ήταν και η γυναίκα του δράστη, την οποία απειλούσε να σκοτώσει επειδή τον εγκατέλειψε. Ο δράστης τελικά συνελήφθη, μόνο αφού έφτασαν στο σημείο συγγενείς του και τον έπεισαν να παραδοθεί. 

ομηρείαΒραζιλίανεκρός