Κόσμος|21.08.2019 11:37

Ο Τραμπ ακύρωσε την επίσκεψή του στη Δανία... λόγω Γροιλανδίας

Newsroom

Την προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου επίσκεψή του στη Δανία αποφάσισε τελικώς να ακυρώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενος μάλιστα ως αιτία την άρνηση της πρωθυπουργού της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν, να συζητήσει το ενδεχόμενο πώλησης του ημιαυτόνομου νησιού της Γροιλανδίας στις ΗΠΑ.

Η ξαφνική απόφαση του Τραμπ προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι το θέμα της πώλησης της Γροιλανδίας δεν ήταν καν στην ατζέντα όταν προγραμματίστηκε η συγκεκριμένη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου. Αντιθέτως μάλιστα, το εν λόγω θέμα προέκυψε από σπόντα, αρχικά μέσω ενός δημοσιεύματος της αμερικανικής Wall Street Journal, προτού τελικώς ο Αμερικανός πρόεδρος παραδεχτεί ενώπιον δημοσιογράφων ότι όντως θα τον ενδιέφερε να αγοράσει τη Γροιλανδία που αν και ημιαυτόνομη υπάγεται επισήμως στη Δανία.   

Την απόφαση να ακυρώσει την προγραμματισμένη για τις αρχές Σεπτεμβρίου επίσκεψή του στην Κοπεγχάγη ανακοίνωσε ο Τραμπ, κλασικά, μέσω twitter, προκαλώντας όμως έκπληξη ακόμη και στους Δανούς που δήλωσαν ότι δεν περίμεναν μια τέτοια ξαφνική αλλαγή σχεδίων από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου.  

ΔανίαΓροιλανδίαΝτόναλντ Τραμπ