Κόσμος|22.08.2019 11:31

O Τραμπ έπαθε το σύνδρομο του Μεσσία: «Εγώ είμαι ο εκλεκτός», δήλωσε (vid)

Newsroom

Η ανάγκη των ανθρώπων να πιστέψουν στον «Ένα», σ΄εκείνον που θα φέρει αλλά και θα κάνει πράξη την ελπίδα, είναι αποδεδειγμένη από αρχαιοτάτων χρόνων. Έτσι, πολλοί υπήρξαν στην ιστορία της ανθρωπότητας οι «Μεσσίες» που - κατά κύριο λόγο - ήταν αυτόκλητοι και έδωσαν την υπόσχεση της αλλαγής.

Εξάλλου, οι περισσότερες θρησκείες περιμένουν ένα Μεσσία, με διαφορετικό όμως όνομα η καθεμία: Κάλκι για τους Ινδουιστές, Μαχντί για τους Μουσουλμάνους, Μετρέγια για τους Βουδιστές κ.λ.π.

Πολύ μακριά από τον θρησκευτικό όρο, ένας πολιτικός ηγέτης ήρθε να προστεθεί στη λίστα εκείνων που πιστεύουν πως είναι οι «Εκλεκτοί». Ποιος είναι αυτός; Ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Στη διάρκεια της συνέντευξςη Τύπου για τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, ο πλανητάρχης σημείωσε ότι είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που τα βάζει με την ασιατική υπερδύναμη. Μάλιστα, σε ένα «κρεσέντο» ναρκισσισμού, κοίταξε στον ουρανό λέγοντας: «Εγώ είμαι ο εκλεκτός». 

Ένα ακόμα επεισόδιο στα πολλά, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον μεγιστάνα που αντιλαμβάνεται την πολιτική με όρους reality show. 

σύνδρομο του ΜεσσίαεκλεκτόςΝτόναλντ Τραμπ