Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ιρανικό τάνκερ: Οι ΗΠΑ θα είναι επιθετικές στις κυρώσεις τους
NewsroomΗ κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να εφαρμόσει με «επιθετικό» τρόπο τις κυρώσεις που επιβάλλει στο Ιράν προκειμένου να εμποδίσει τον ιδιωτικό τομέα να παράσχει συνδρομή στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο το οποίο πλέει στη Μεσόγειο και η Ουάσινγκτον θέλει να συλληφθεί, προειδοποίησε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Ο ναυτιλιακός τομέας ειδοποιήθηκε ότι θα εφαρμόσουμε με επιθετικό τρόπο τις κυρώσεις των ΗΠΑ», τόνισε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η Ουάσινγκτον ήδη προειδοποίησε διάφορες χώρες να μην επιτρέψουν στο δεξαμενόπλοιο να ελλιμενιστεί.
Δεδομένα εξειδικευμένων ιστοτόπων παρακολούθησης πλοίων καταγράφουν πως το πλοίο, το Adrian Darya - το πρώην Grace 1 - πλέει στη Μεσόγειο και έχει χαράξει πορεία προς την Ελλάδα.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι «το σκάφος δεν κατευθύνεται προς την Ελλάδα και δεν έχουμε αίτημα άδειας εισόδου σε ελληνικό λιμάνι».
- Οι «θερμές» δηλώσεις Μητσοτάκη-Μακρόν: «Μπετόν αρμέ το άρθρο 42.7» - Οι 9 συμφωνίες που υπέγραψαν Ελλάδα-Γαλλία
- Πλήγμα στη γαλάζια κυριαρχία: Η φθορά στις δημοσκοπήσεις και ένα πολιτικό σκηνικό που αλλάζει ραγδαία
- Άδωνις Γεωργιάδης στο τετράγωνο: Με ολόγραμμα στο ΕΚΑΒ ενώ βρισκόταν στους Δελφούς
- Βαρβαρότητα σε live μετάδοση: Παίκτης ριάλιτι στη Σερβία επιχείρησε να πνίξει γυναίκα στο πλατό του Elita