Κόσμος|23.08.2019 23:44

Ερντογάν: Δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε από την ανατολική Μεσόγειο

Μαρία Ζαχαράκη

Νέο μήνυμα αποφασιστικότητας όσον αφορά στην ανατολική Μεσόγειο έστειλε το βράδυ της Παρασκευής ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του με αφορμή τη 18ηεπέτειο της ίδρυσής του.

«Είμαστε εκεί στην ανατολική Μεσόγειο με τον Πορθητή, το Γιαβούζ και το Μπαρμπαρός. Είμαστε εκεί με δύο γεωτρύπανα και δύο ερευνητικά πλοία», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να κατηγορήσει στη συνέχεια τον ηγέτη της αντιπολίτευσης για τη στάση του απέναντι στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου.

«Το άτομο που ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τα βλέπει. Ούτε τη σημαία μας βλέπεις; Υπάρχει μία τεράστια σημαία εκεί πέρα κι ούτε αυτή δεν βλέπει. Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γαλλία και το Κατάρ είναι εκεί, μόνο η Τουρκία δεν είναι, λέει. Απευθύνομαι στους αγαπητούς αδελφούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "κοιτάξτε ποιον έχετε αρχηγό". Αυτό το άτομο δεν γνωρίζει ούτε τη σημαία μας. Δεν μπορεί να δει καν ούτε τον Πορθητή, το Γιαβούζ, το Μπαρμπαρός. Κι εκτός από τα πλοία, είμαστε εκεί και με όλες τις φρεγάτες. Είμαστε εκεί για την προστασία τους, για την ασφάλειά τους», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Όταν όλοι οι άλλοι λένε "τί δουλειά έχουν εκεί οι Τούρκοι", εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και θα τη συνεχίσουμε. Δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε ή να φύγουμε από εκεί. Γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας και θα τα προστατεύσουμε μέχρι τέλους όπως και των ομογενών μας στη Βόρεια Κύπρο. Είναι καθήκον μας να φέρουμε εις πέρας τις απαιτήσεις αυτής της μεγάλης ευθύνης, που κουβαλάμε», δήλωσε εμφατικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στέλνοντας νέο μήνυμα προς το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό σχετικά με την ανατολική Μεσόγειο. 

Βίντεο-αφιέρωμα για την 18η επέτειο της ίδρυσης του κόμματος του Ερντογάν

Με ένα βίντεο-αφιέρωμα γιορτάζει φέτος τα 18 χρόνια της ίδρυσής του το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία.

Στο βίντεο «πρωταγωνιστεί» μόνο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επί 3 λεπτά χαιρετά και ευχαριστεί τον ενθουσιώδη λαό, που φέρεται να τον επευφημεί σε κάθε του βήμα εδώ και 18 χρόνια που κρατάει τα ηνία της χώρας.  

Κανένα άλλο στέλεχος του κόμματος δεν προβάλλεται, ενώ σε κάποιες σκηνές εμφανίζεται και η σύζυγος του προέδρου, Εμινέ Ερντογάν. Το ρεφραίν του νέου εμβατηρίου του κόμματος που ακούγεται στο βίντεο αναφέρει: «Άντε, ακόμη πιο μπροστά. Το έθνος περιμένει υπηρεσίες, έχουμε δώσει λόγο στην ιστορία, το μέλλον είναι σίγουρα δικό μας!».

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ (το όνομα του τραγουδιού)

Η πατρίδα γεμίζει αγάπη και βρίσκει τον ηγέτη της

Νέε, μην σταματάς με την αγάπη της πατρίδας που έχεις μέσα σου

Η σημαία, η σημαία που κυματίζει ψηλά πάνω από τα κάστρα

Βρες έναν δρόμο από την ιστορία σου, από το παρελθόν σου μέχρι το μέλλον

Στις 14 του Αυγούστου, τον μήνα των νικών 

Δίπλα στο λαό βρυχήθηκε μια καρδιά

Το όνομα του: Ταγίπ Ερντογάν. Ακούστηκε η φωνή του

Έδωσε φωνή στον τόπο των ξεχασμένων κατατρεγμένων

Αυτό είναι

Ρίχτηκε στη μάχη

Δεν σταμάτησε

Για τον λαό του

Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ονομάστηκε

Έγινε 18 χρονών

Ακόμα έχουμε δουλειές, ακόμη είναι η αρχή του δρόμου

Άντε, ακόμη πιο μπροστά.

Το έθνος περιμένει υπηρεσίες, έχουμε δώσει λόγο στην ιστορία.

Το μέλλον είναι σίγουρα δικό μας! (x3)

Όποιοι είδαν το σημάδι από αυτόν τον βρυχηθμό

Όσοι έδωσαν τη ζωή τους για να περπατήσουν αυτό το δρόμο

Άντεξαν στην προδοσία και στο πραξικόπημα και νίκησαν

Όσοι δημιούργησαν με αγάπη στη γλώσσα τους, έγιναν θρύλος

Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ονομάστηκε

Έγινε 18 χρονών

Ακόμα έχουμε δουλειές, ακόμη είναι η αρχή του δρόμου

Άντε, ακόμη πιο μπροστά.

Το έθνος περιμένει υπηρεσίες, έχουμε δώσει λόγο στην ιστορία.

Το μέλλον είναι σίγουρα δικό μας! (x3)

κυπριακή ΑΟΖΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΑνατολική Μεσόγειος