Κόσμος|26.08.2019 12:41

Τραμπ: Ρίξτε πυρηνικές βόμβες για να διαλύονται οι τυφώνες

Newsroom

Το βομβαρδισμό των τυφώνων και των κυκλώνων με πυρηνικές βόμβες προκειμένου να διαλύονται εν τη γενέσει τους πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ σε κορυφαία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο πριν από λίγες ημέρες.

Ο Τραμπ είχε ρίξει την ιδέα στο τραπέζι από το 2017 όταν και ανέλαβε τα καθήκοντα του σοκάροντας όλους τους επιστημονικούς συνεργάτες που συμμετείχαν στις απόρρητες συσκέψεις κορυφής για θέματα ασφαλείας της χώρας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δύο χρόνια αργότερα κι ενώ οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την εποχή των ισχυρών τυφώνων στις παράκτιες περιοχές αλλά και στην ενδοχώρα ο Τραμπ όχι μόνο επανέλαβε την πρόταση του αλλά την υποστήριξε και με... επιχειρήματα. Την αποκάλυψη έκανε ο ιστότοπος Axios.

«Γιατί δεν τις πυροδοτούμε;»

«Γιατι δεν τις πυροδοτούμε; Οι κυκλώνες σχηματίζονται στις ακτές της Αφρικής. Κινούνται προς τον Ατλαντικό και μεγαλώνουν. Ρίχνουμε μία βόμβα στο μάτι του τυφώνα και τους πλήττει. Γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό;», φέρεται να είπε ο Τραμπ στη διάρκεια ενημέρωσης για τους τυφώνες στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η... ιδέα του Τραμπ έπεσε σε συζήτηση που είχε με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Εσπευσε να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα»

Μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα, ένας άλλος αξιωματούχος έσπευσε να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα» και επεσήμανε πάντως ότι η πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ δεν είναι λόγος για ανησυχία, καθώς όπως είπε στόχος του Τραμπ είναι να αποτρέψει ένα ενδεχόμενο πλήγμα από έναν καταστροφικό κυκλώνα στην ηπειρωτική χώρα.

Τι θα προκαλούσε η χρήση πυρηνικών...

Πάντως, το θέμα της παρέμβασης με πυρηνικές βόμβες είχε συζητηθεί και μετά τις καταστροφές του τυφώνα «Κατρίνα» αλλά όχι από κυβερνητικά στελέχη ενώ πριν από δεκαετίες είχε καταγραφεί ως ύστατη λύση για μελλοντική έξαρση των κυκλώνων. Γρήγορα όμως πολλοί κορυφαίοι επιστήμονες με εργασίες τους έχουν εξηγήσει πως πιθανή χρήση πυρηνικών για την καταστροφή των τυφώνων θα προκαλούσε ανυπολόγιστη και ανεξέλεγκτη μόλυνση της Γης από ραδιενεργά υλικά και αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

πυρηνικά όπλατυφώνεςΝτόναλντ Τραμπ