Κόσμος|26.08.2019 19:02

Μακρόν - Μπολσονάρου: Προσωπική κόντρα μετά το άθλιο σχόλιο για την Μπριζίτ Μακρόν

Newsroom

Πολύ... προσωπικές διαστάσεις πήρε η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Ζαϊρ Μπολσονάρου με αφορμή τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο και την στάση του τελευταίου στο θέμα. Η “σύγκρουση” των δύο ανδρών πέρασε σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο έπειτα από την απόφαση του προέδρου της Βραζιλίας να απαντήσει σε μια ανάρτηση- σχόλιο σε λογαριασμό κάποιου υποστηρικτή του στο Facebook.

Στην ανάρτηση ο ακροδεξιός Βραζιλιάνος υποστηρικτής του Μπολσονάρου, έγραψε κάτω από μια καθόλου κολακευτική φωτογραφία της Μπριζίτ Μακρόν, της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, το σχόλιο, “τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο Μακρόν κυνηγάει τον Μπολσονάρου” και συνέχιζε την ανάρτηση του κάνοντας μια σύγκριση μεταξύ της 66χρονης Μπριζίτ με την 37χρονη Μικέλε Μπολσονάρου την σύζυγο του προέδρου της Βραζιλίας. Το θέμα πήρε διαστάσεις όταν σχόλιο κάτω από την ανάρτηση έκανε ο ίδιος ο Ζαϊρ Μπολσονάρου γράφοντας συγκεκριμένα: “Μην τον εξευτελίζεις τον άνθρωπο χαχα”.

Στο άθλιο σχόλιο του προέδρου της Βραζιλίας απάντησε ο Εμανουέλ Μακρόν όταν του έγινε σχετική ερώτηση κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Σύνοδο των G7 στο Μπιαρίτζ υποστηρίζοντας ότι: “Ήταν σχόλια εξαιρετικά απρεπή και χωρίς κανένα σεβασμό για την σύζυγό μου. Είναι λυπηρό, και είναι λυπηρό πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο, αλλά και για όλους τους Βραζιλιάνους. Οι γυναίκες της Βραζιλίας προφανώς θα αισθάνονται ντροπή για τον πρόεδρο τους. Ακριβώς επειδή εκτιμώ ιδιαίτερα και τρέφω σεβασμό για τον λαό της Βραζιλίας, ελπίζω ότι σύντομα θα έχουν έναν πρόεδρο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης του”.

Εμανουέλ ΜακρόνΖαΐχ ΜπολσονάρουΜπριζίτ Μακρόν