Κόσμος|27.08.2019 13:48

Σαρώνει τη Μαδρίτη η κακοκαιρία: Πλημμύρες και σφοδρή χαλαζόπτωση

Newsroom

Σφοδρές χαλαζοπτώσεις και εκτεταμένες πλημμύρες εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης σημειώθηκαν στην Μαδρίτη προκαλώντας σοβαρές ζημιές, ενώ σίφουνας έπληξε περιοχή κοντά στην Μάλαγα προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους.

Από τα ρεπορτάζ και τις εικόνες που γέμισαν το ίντερνετ οι ζημιές στην ισπανική πρωτεύουσα είναι σοβαρές καθώς δρόμοι ολόκληροι στην συνοικία της Αργάντα δελ Ρέι μετατράπηκαν σε ποτάμια παρασύροντας αυτοκίνητα, ενώ πλημμύρισε και το δίκτυο του μετρό της πόλης. Σε άλλα σημεία της Μαδρίτης κάτοικοι και καταστηματάρχες βρέθηκαν αντιμέτωποι με σωρούς από χαλάζι που γέμισαν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια προκαλώντας χάος.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας οι Αρχές τις Μαδρίτης αναγκάστηκαν να κλείσουν πολλούς σταθμούς του μετρό, αλλά και να απαγορεύσουν την κυκλοφορία σε αυτοκινητόδρομους από και προς την ισπανική πρωτεύουσα. Την εικόνα της πληττόμενης από την σφοδρή κακοκαιρία- αστραπή Ισπανίας συμπλήρωσε ο τεράστιος σίφουνας που σχηματίστηκε στην Μάλαγα λίγο έξω από την πόλη του Καμπίγιος, 500 χιλιόμετρα μακριά από την Μαδρίτη.

κακοκαιρίακλιματική αλλαγήΜαδρίτηΙσπανία