Κόσμος|29.08.2019 19:51

Μήνυμα Ακάρ για την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής

Μαρία Ζαχαράκη

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, στο μήνυμά του για την αυριανή εθνική επέτειο (30ή Αυγούστου) της Ανεξαρτησίας της Τουρκίας από τους Έλληνες και την αρχή της Μικρασιατικής Καταστροφής, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας και της Κύπρου.

«Την ώρα που οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις αγωνίζονται για την επιβίωση του κράτους μας, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του ιερού μας έθνους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, παράλληλα προστατεύουμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στη γαλάζια πατρίδα μας και στην Κύπρο».

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας σημείωσε ότι αισθάνεται μεγάλη χαρά με αφορμή την 97η επέτειο της Ανεξαρτησίας της χώρας του, ενώ εξύμνησε τον τουρκικό στρατό υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε, επίσης, ότι ο τουρκικός στρατός ως ένας αποτελεσματικός, αποτρεπτικός και σεβαστός στρατός θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ασφάλεια, την ειρήνη και τη σταθερότητα και θα συνεχίσει τον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των οργανώσεων FETÖ, PKK και ISIS.

Χουλούσι Ακάρμικρασιατική καταστροφή