Τουσκ: Οι βρετανικές εσωτερικές υποθέσεις οδηγούν τη Βρετανία εκτός ΕΕ
NewsroomΟ Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ενδέχεται να οδηγήσει με κάθε κόστος τη χώρα στο Brexit, μόνο και μόνο για να διευθετήσει εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
«Το βασικό πολιτικό πρόβλημα με το Brexit είναι η κατάσταση μέσα στην Βρετανία… τα αισθήματα σχετικά με αυτό δείχνουν ότι είμαστε όλοι θύματα της εσωτερικής πολιτικής της Βρετανίας», τόνισε ο Τουσκ στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
«Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα θελήσει να ηγηθεί μιας εξόδου με κάθε κόστος, μόνο και μόνο εξαιτίας των εσωτερικών συμφερόντων», πρόσθεσε.
Το σχέδιο Τζόνσον για Brexit βρίσκεται αντιμέτωπο με νομικές προσφυγές, πολιτικές και διπλωματικές προκλήσεις, με την τελευταία του κίνηση να αναστείλει την λειτουργία του βρετανικού κοινοβουλίου να προκαλεί την οργή του πολιτικού κόσμου.
- Θα μπορούσε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά; Η πληγωμένη Τεχεράνη και η ανατροπή σε όσα γνωρίζαμε
- Ο Τσελέντης προειδοποιεί: Δυστυχώς η Ελλάδα κινδυνεύει από καταστροφές μακρινών σεισμών 8 Ρίχτερ
- Ο «καταραμένος» θησαυρός, το ναυάγιο και η φυλακή: Η συναρπαστική ιστορία του Τόμι Τόμπσον που πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος
- Σύνδρομο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων: Η παράξενη νευρολογική διαταραχή που είναι πιο συχνή στα παιδιά