Κόσμος|02.09.2019 15:51

Τούνμπεργκ: Απαντά στους επικριτές της για το σύνδρομο Άσπεργκερ η 16χρονη ακτιβίστρια

Newsroom

Με σθένος απάντησε στους επικριτές της δράσης της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής η 16χρονη Σουηδή Γκρέτα Τούνμπεργκ, καθώς η κριτική τους εστιάζεται στο γεγονός ότι είναι νεαρή και ότι πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ.

Όπως ανέφερε στη σχετική της ανάρτηση στο Twitter, «Οταν αυτοί που σε μισούν, εστιάζουν στο πώς είσαι εξωτερικά και στα χαρακτηριστικά σου που σε κάνουν διαφορετική, σημαίνει ότι δεν έχουν πού αλλού να πάνε. Και τότε ξέρεις ότι κερδίζεις! Έχω Άσπεργκερ και αυτό σημαίνει ότι είμαι κάπως διαφορετική από τα συνηθισμένα. Και το να είσαι διαφορετικός -υπό συγκεκριμένες συνθήκες- είναι υπερδύναμη». Η ανάρτηση της Τούνμπεργκ προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και έγινε χιλιάδες φορές retweet μεταξύ άλλων και από τη δημοκρατική βουλεύτρια Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ.

Σημειώνεται ότι η Γκρέτα Τούνμπεργκ απασχολεί εδώ και καιρό τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς αναδείχθηκε σε πρόσωπο της κινητοποίησης των μαθητών εναντίον της κλιματικής αλλαγής που πήρε διεθνείς διαστάσεις, ενώ πρόσφατα διέσχισε τον Ατλαντικό με ιστιοπλοϊκό που δεν χρησιμοποιεί καύσιμα, αλλά ηλιακή ενέργεια. Στη Νέα Υόρκη συναντήθηκε με ομάδα ακτιβιστών και μαζί πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για την άμεση λήψη μέτρων καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ.

Κλίμακλιματική αλλαγήΓκρέτα Τούνμπεργκ