Κόσμος|02.09.2019 18:09

Μπολσονάρου: Καταρρέουν τα ποσοστά του εξαιτίας των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο

Newsroom

Τον ίδιο τον Ζαϊρ Μπολσονάρου φαίνεται ότι... καίνε η πολιτική του στον Αμαζόνιο και οι πυρκαγιές που κατακαίνε το τροπικό δάσος- ασπίδα κατά της κλιματικής αλλαγής, αφού αυξάνονται οι πολίτες της Βραζιλίας που έχουν αρνητική εικόνα για αυτόν και την κυβέρνηση του, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Πιο συγκεκριμένα η μέτρηση του ινστιτούτου Datafolha κατέγραψε αύξηση του ποσοστού όσων πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Μπολσονάρου κάνει «κακή ή απαράδεκτη» δουλειά στο 38% από το 33% που ήταν τον Ιούλιο.

Αντίθετα το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι ο βραζιλιάνος πρόεδρος κάνει καλή ή εξαιρετική δουλειά τον Ιούλιο ήταν επίσης 33% ενώ πλέον είναι στο 29%. Όσον αφορά συγκεκριμένα στο θέμα του Αμαζονίου και των πυρκαγιών το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι κάνει κακή ή απαράδεκτη δουλειά.

Όσον αφορά στο θέμα της αποδοχής της διεθνούς βοήθειας που αποφάσισαν να δώσουν οι G7 και ο Μπολσονάρου αρνήθηκε να παραλάβει, αφού πρώτα άνοιξε μέτωπο με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, το 66% των πολιτών της Βραζιλίας θεωρεί ότι ο πρόεδρος της χώρας έκανε λάθος που δεν έκανε δεκτά τα 20 εκατομμύρια ευρώ της βοήθειας.

Σημειώνεται ότι ο Μπολσονάρου κέρδισε τις προεδρικές εκλογές πέρυσι με λίγο πάνω 55% της ψήφου και είναι προφανές ότι μέσα στους ελάχιστους μήνες που κυβερνάει έχει καταρρεύσει δημοσκοπικά.

ΒραζιλίαΖαΐχ ΜπολσονάρουΑμαζόνιος