Κόσμος|03.09.2019 16:16

Υστερία στην Ινδία με την αποστολή στη Σελήνη και το διαστημόπλοιο τρίκυκλο (vid)

Newsroom

Όταν ο Ινδός καλλιτέχνης του δρόμου Baadal Nanjundaswamy δημιουργούσε ένα ερασιτεχνικό βίντεο για να διασκεδάσει την πρώτη αποστολή τη χώρας του στη σελήνη δε φανταζόταν πως η δημιουργία του θα γίνει viral.

Η Ινδία αναμένεται να πατήσει το νότιο πόλο της Σελήνης στις 7 Σεπτεμβρίου 2019 με την διαστημική αποστολή του Chandrayaan-2 και στη χώρα υπάρχει ντελίριο ενθουσιασμού και υστερίας γύρω από την ιστορική αποστολή που όπως ήταν φυσικό έχει λάβει εθνικές διαστάσεις.

Δημόσιες προβολές

Εκατομμύρια πολίτες της χώρας ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με την αποστολή ενώ η κεντρική κυβέρνηση της χώρας ετοιμάζει δημόσιες προβολές για τις «πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας».

Το θέμα προσφέρεται και για έμπνευση πολλών καλλιτεχνών. Μεταξύ αυτών και ο Ινδός καλλιτέχνης του δρόμου Baadal Nanjundaswamy που δημιούργησε ένα ερασιτεχνικό βίντεο για να διασκεδάσει την πρώτη αποστολή τη χώρας του στη σελήνη.

 

Οι λακκούβες της... σελήνης

Όταν οργάνωνε την παραγωγή του βίντεο δε φανταζόταν πως θα γίνει viral αρχικά σε όλη τη χώρα και μετά σε όλο τον πλανήτη.

Όπως αποκάλυψε ο καλλιτέχνης η κατασκευή της στολής κόστισε 111 δολάρια, το βίντεο τραβήχτηκε με το κινητό του τηλέφωνο και το… σεληνιακό τοπίο είναι ένας δρόμος στην πόλη που μένει. Μάλιστα οι λακκούβες ήταν έμοιαζαν με το σεληνιακό τοπίο. Ο θεατής επανέρχεται στην πεζή πραγματικότητα όταν την εμφάνιση του κάνει ένα… τρίκυκλο!

ΙνδίαΣελήνη