Εργατικοί - Brexit: Δεν εμπιστευόμαστε τον Τζόνσον για την ημερομηνία των εκλογών
NewsroomΤο βρετανικό αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα δεν εμπιστεύεται την πρόταση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να διεξαχθούν εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, πριν από την ημερομηνία κατά την οποία η χώρα πρόκειται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των Εργατικών για το Brexit Κιρ Στάρμερ. Το Εργατικό Κόμμα θέλει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, πριν υποστηρίξει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
«Όταν (ο Τζόνσον) λέει για τις 15 Οκτωβρίου, μπορώ να σας πω πως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μερικοί βουλευτές των Τόρις δεν τον εμπιστεύονται», δήλωσε ο Στάρμερ στο BBC.
Εξάλλου, ο κορυφαίος σύμβολος του Μπόρις Τζόνσον, ο Ντόμινικ Κάμινγκς, αρνήθηκε πως χαρακτήρισε απάτη τις απόπειρες της κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες για το Brexit. Όταν ερωτήθηκε σήμερα, αν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ είναι απάτη, ο Κάμινγκς δήλωσε: «Όχι. Δεν το είπα ποτέ αυτό».
- Επίθεση στην Ουάσιγκτον: Τα κενά ασφαλείας που έβαλαν τον Τραμπ σε κίνδυνο - Φόβοι αύξηση της πολιτικής βίας
- Υποκλοπές: «Κουκούλωμα» και «συγκάλυψη» καταγγέλλουν νομικοί
- Μετακινήσεις γιατρών στα νησιά με «μπόνους» 2000 ευρώ μηνιαίως - Τι είπε ο Θεμιστοκλέους
- Ολομέτωπη επίθεση Μερτς στις ΗΠΑ: «Εξευτελίζονται από το Ιράν, δεν έχουν καμία στρατηγική»