Κόσμος|04.09.2019 15:57

«Ντόριαν»: Εικόνες Αποκάλυψης στις Μπαχάμες από το πέρασμα του τυφώνα (vids)

Newsroom

Ξεριζωμένοι φοίνικες, σπίτια πλημμυρισμένα και διαλυμένα, στέγες, κουφάρια αυτοκινήτων κι εμπορευματοκιβώτια που επιπλέουν, αναποδογυρισμένα πλεούμενα, μια θάλασσα από συντρίμμια, σκορπισμένα σαν τουβλάκια Λέγκο: το τρομακτικό θέαμα που άφησε πίσω του ο τυφώνας Ντόριαν στις Μπαχάμες, βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με αυτό που αντικρίζει κανονικά κανείς στις νήσους, που συνήθως μοιάζει με καρτ ποστάλ απ’ τον παράδεισο.

Στον τραγικό απολογισμό συμπεριλαμβάνονται και επτά νεκροί μέχρι στιγμής, ενώ υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω. «Μπορούμε να περιμένουμε πως θα βρούμε κι άλλους νεκρούς», τόνισε ο Χιούμπερτ Μίνις, πρωθυπουργός του αρχιπελάγους της Καραϊβικής Θάλασσας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο Ντόριαν, που κατατασσόταν στην Κατηγορία 5 - την υψηλότερη της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον - όταν χτύπησε τις Μπαχάμες, έχει πλέον αποδυναμωθεί. Κατατάσσεται στην Κατηγορία 2, με ριπές ανέμου ταχύτητας ως και 175 χιλιομέτρων ανά ώρα, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο που δημοσιοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ σήμερα στις 04:00 [ώρα Ελλάδας].

Ακολουθούν εικόνες «Αποκάλυψης» από το πέρασμα του τυφώνα στις Μπαχάμες: 

integrationId=eexbs13k057wnr5&playlistId=v-bwr4hqtnb2ld-st" width="100%">

T
T
T

τυφώνας Ντόριανκυκλώνας ΝτόριανΜπαχάμες