Κόσμος|21.11.2018 10:24

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές του 2019 (vid)

Newsroom

Έτος Ευρωεκλογών το 2019, με τους πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καλούνται να επιλέξουν τους 751 ευρωβουλευτές, που θα τους εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεταξύ 23 και 26 Μαΐου 2019. Το «στοίχημα» για την ΕΕ, η αυξημένη συμμετοχή στις ευρωεκλογές, γι' αυτό και το σύνθημα είναι «Αυτή τη φορά, ψηφίζω».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επέλεξε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την προβολή των δραστηριοτήτων του στα ΜΜΕ, ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου 2019. 

Από το 1958 και μέχρι το 1979, που πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες Ευρωεκλογές, οι κυβερνήσεις των μελών της ΕΟΚ ήταν εκείνες που όριζαν τα μέλη της τότε Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και του μετέπειτα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, το 1979, στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές εξέλεξαν πρόεδρο τη Γαλλίδα πολιτικό, Σιμόν Βέιλ.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεκινά την παραγωγή  θεματικών βίντεο, στα οποία θα αποτυπώνεται το έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -οι αποφάσεις, οι δράσεις και οι παρεμβάσεις του- που σχετίζονται με την Ελλάδα, τόσο σε κεντρικό όσο και σε επίπεδο περιφέρειας, με στόχο να φέρουν τις Βρυξέλλες πιο κοντά στην Ελλάδα.

Δείτε τα βίντεο που έχουν ήδη δημοσιευθεί:

 

Ευρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΕυρωεκλογές